Dinlauntrul si dinafara

Contempland la scopul si recunostinta valorilor in lumea asta ce ne gazduieste veacul, am masurat eu de doua ori si am taiat dintr-o bucata urmatoarea zicere spre folosinta, trebuinta si loarea aminte a boierilor dumneavostra :

Ca om ce ma preumblu de la o vreme mai mult pe dinafara decat pe dinauntrul tarisoarei mele, am observat eu fara putinta de tagada ca multele loaze ce se gasesc pe dinafara nu sunt cu nimic mai deocheate fatza de cele de dinlauntru, ele asemanandu-se atat la numar cat si la alte specificitati. Diferenta totusi, fiindca exista fara tagada, as putea eu sa o tot aseaman cu cina boierilor dumneavostra. Bine randuite de-a dreapta si de-a stanga domniilor voastre dupa felul, chipul si gustul fiecaruia, bucatele sunt usor de numit pre numele si folosinta lor asemeni loazelor de din afara. Efortul acesta de deosebire, atat de la indemana in afara, isi pierde speranta de indata ce incercam sa-l aplicam bucatelor de dinlauntrul boierilor dumneavoastra. Aceasta disperanta contopire nu este ea insa mai putin valoroasa si cu mai putina samantza de izbanda. Mistuite in parte si jertfite pe altarul propasirii boierilor dumneavostra intr-u vietuirea si trebuintele cele de toate zilele, bucatele cele de dinauntru reusesc cu speranta si truda sa se elibereze spre lumina de dinafara. Golgota lor insa nu este inca petrecuta, caci odata eliberate, locul lor nu se regaseste intre bucatele cele alese si minunate privirii la care va tanjesc simtirile ci ascunse privirii si nebanuite, in dispretul boierilor si bucatelor de dinafara, lucreaza la radacina lucrurilor adapandu-s la izvorul viatii pentru a rodi cina de maine.

vorba profetului: nimeni nu-i poet in tarisoara lui.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in logos. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *