Japanese Flavour – Sushi

Joi seara am pregatit Sushi. Ingredientele necesare : orez (rotund si sticky, cel pentru rizotto e preferabil unuia basmati), otet de orez, peste proaspat: filet de ton si somon, sos de soia si wasabi. In cazul in care nu aveti masina de fiert orez, acesta se fierbe (fara sare). La orezul fiert se adauga (dupa gust) otetul de orez. Cu mana umeda se ia o lingura de orez si se pregateste stringand in pumn. Se adauga dupa gust un punct de wasabi si se acopera cu felia de peste crud taiata in asa fel incat sa depaseasca cu putin lungimea si latimea orezului. Se serveste imediat alaturi de sosul de soia amestecat  intr-o fafuriuta plata, dupa gust, cu o cantitate mica de wasabi.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Ego, Fotografii and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.