Scobitoarea VI – Yakiniku la Paris

Azi am iesit la un gratar si cum temperatura exterioara batea la apropouri spre 10 grade cam cum bate DJI-ul spre 12k am iesit la un gratar “la restaurant”. Chestia asta la japonezi se numește Yakiniku (burned meat) si conform traditiei masa la care se servește, in restaurant, are un gratar pe care iti frigi singur bucatile de carne servite crude pe un platou.

Restaurant Yakitori, Paris

Restaurant Yakiniku, Paris Ier, Rue St. Anne

Restaurantul ales se afla la Paris, pe Rue Sainte-Anne (un fel de Lil’Tokyo parizian), in apropiere de Opéra Garnier. Străduța reușește sa adune in jurul ei cele mai autentice restaurante japoneze din Paris si este locul in care puteti cumpara, daca sunteti interesati, intreaga gama de ingrediente necesare bucatariei japoneze (sau coreene daca asta doriti).

Se servește cu un Asahi Dry sau un vin rosu.

Pofta buna!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Fotografii, culinare. Bookmark the permalink.

4 Responses to Scobitoarea VI – Yakiniku la Paris

  1. Sper ca tu ti-ai adus carnea de la supermarket, n-ai fost fraier. 😀

  2. Dr.A says:

    Apoi supermarketul de unde vine carnea e la capatul strazii. Ii zice K-mart si-i la nr 6-8 parca. L-am vizitat sa verific cum transeaza baietii la felie, da nu ma ocup si cu aprovizonarea restaurantului ca nu se merita timpul.

  3. Pingback: Scobitoarea VII – Carpaccio de poulet aux gambas | Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published.