Crêpes aux epinards

Nimeni nu contesta faptul ca spanacul e un aliment sanatos. Putini parinti vor neaga faptul ca in prezentarea uzuala spanacul nu are mare succes la copii. Sa-i faci pe copii sa manance spanac e un challenge ce nu poate fi castigat decat printr-un paradigm shift: sa transformam deci spanacul in ceva ce copii adora. Azi il transformam in clatite.

In pozele urmatoare aveti rezultatul : delicioasele clatite cu spanac.

DSCF8016 (1280x960) DSCF8013 (1280x960) DSCF8012 (1280x960)

 

Secretul e sa dati spanacul (300g la un litru de lapte) in clocot 3 minute inainte de a-l spala cu apa rece si a-l adauga la amestecul obisnuit pentru clatite (reduceti cantitatea de zahar in aluatul de clatite pentru a pastra caracterul sanatos al menuiului). Intreg amestecul se mixeaza pana devine o pasta cu consistenta obisnuita.

PS: pentru ca spanacul sa-si pastreze culoarea verde atunci cand e oparit folositi apa carbogazoasa.

PS: bonus : in caz ca va gasiti pe meleaguri anglosaxone incercati sa-l integrati in reteta de pancakes in loc de clatite.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Fotografii, culinare and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.