Boc II ziua 2

Acum ca Boc a luat in sfarsit in serios promisiunea (deja rancezita) a unor reduceri in aparatul de stat, hai sa desciufram in reimpartirea ministerelor Programul de Guvernare al Guvernului Boc 2. Dintru inceput trebuie mentionat ca o asemenea predictie este de urmarit cu un bob de mustar intre dinti. Ea se poate dovedi in mod subtil eronata, la fel cum catrenele lui nostradamus, lasa uneori impresia ca un razboi planetar se va declanseaza incepand de raspoimaine desi el a inceput ieri. Acestea fiind zise, sa purcedem la analiza portofoliilor incepand cu  numarul unu pe tricou, primul ministru Emil Boc.
Emil Boc preluand portofoliul Educatiei de la Abramburica, va asigura in sfarsit depolitizarea invatamantului. De profesie exceptional la fostul Stefan Gheorghiu, nici nu-i va fi greu.
Videanul evident va face Economie la Sanatate reducand din electoratul PSD ca efect colateral. Cu deficitul enorm din acest an nu-i putem ura decat “Doamne ajuta”!
Blaga se va ocupa de Dezvoltare la Interne. Criminalitatea e in floare si doar reactivarea cetatenilor vigilenti din fiecare imobil in sincronizare cu sectoristul de proximitate ne poate asigura o viata sigura si o buna prezenta la vot. Ca fost Vames la Nadlac omul e aproape de fibra ministerului si-i cunoaste toate slabiciunile. Se va descurca de minune si sunt convins ca va convinge lumea ca scaderea salarilor (impozabile) nu trebuie sa insemne neaparat si scaderea veniturilor. Cu doua salarii de ministru cumulate, va reusi probabil si sa restituie imprumutul de juma de milion de euro la Verestoy pentru Penthouse.
Elena Udrea va face pe turista la Mediu. Cum si turismul si mediul sunt pe duca, nu va fi greu sa conduca doua ministere care merg practic in aceeasi directie.
Cum in romania agricultura inseamna Creasca ce-o da Domnul! singura problema relativ importanta e transportul. Cu asta se va ocupa Berceanu. Cum se stie ca electoratul in zonele agricole/rurale e constiincios, mai ales daca se rezova transportul, imbinarea celor doua portofolii vine ca o manuse toamna in prag de alegeri. In plus drumurile de tara se construiesc mai usor decat autostrazile.
Gabriel Sandu trebuie sa le comunice celor de la IMM ca se poate si mai rau. Nu va fi greu sa-i convinga. In general intreprinzatorii sunt din fire optimisti.
Doamna Placinta va reprezenta Tineretul in Relatia cu Parlamentul. Cineva trebuie sa lipeasca si afisele alea si daca nu noi atunci cine?
Pogea cu munca si finantele se va afla intr-un grav conflict de interese. In general in capitalism se zice: nu munciti nu va dau bani. Cum la noi bani de dat nu mai sunt se zice “nu munciti”. Un fel de anagrama adica.
Cum singura speranta de Justitie pentru romani vine de la Bruxeles e clar de ce Predoiu a fost numit la Externe. In plus era singurul din guvern care stia bine o limba straina.
Paleologu va ramane doar la “Cultura”.Asa un minister nu prea rima cu nimic din cate se vede.
Stanisoara va ramane doar la Aparare. Cu dosarul Fregatelor redeschis, si cu cel de la Ciorogarla neinchis, e clar ca are deja mult de lucru.
“Va fi greu” a spus Boc, “dar vom reusi”.

Sigur, ramane problema numarului redus de parlamentari care sustin puterea acum ca PSD e in opozitie. Presedintele Basescu insa s-a gandit la toate: cu planul sau popular de a reduce cu o treime numarul de parlamentari (din opozitie mai ales) guvernul Boc 2 ar avea sanse la o majoritate. In plus cum vor fi toti intr-o singura camera, sansele sa se mai piarda voturi pe culoare sunt reduse.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *