Boc vs Ciorbea, Nica vs Basescu

In 1997 primministrul Ciorbea il demitea pe ministrul Basescu. Dupa 12 ani tot un Clujean primministrul Boc il demite pe Nica. In ambele situatii, tara se afla in plina criza cu guverne incompetente in care ministrii demisi erau departe de “primul premiu cu coronita” la eficienta.
Sa ne reamintim: Basescu un mizerabil ministru al transporturilor ia decizii care ne-au costat ultimii 10 ani: infrastructura rutiera subdimensionata si cea feroviara in paragine. Dan Nica, un politruc cu nimic mai competent decat incompetenta insasi, cu nimic mai responsabil decat Basescu, incapabil sa gestioneze coruptia si restrictiile bugetare pe timp de criza in administratie.
In ambele situatii presedintele si primul ministru sunt reprezentantii ai aceluias partid. Daca ministrii PSD se retrag s-au retras de la guvernare asa cum au facut ministrii PD in 1997 astfel ca analogiile continua.

In fata unei istorii care se repeta, in care actorii au schimbat doar rolurile nu si piesa, se naste intrebarea: va urma PD-ul traiectoria PNT-ului ? Va deveni Basescu un Constantinescu 2 si premiantul Boc un Ciorbea in plus ?

Semnalele lansate de Stolojan relativ la incompetenta guvernului, nu intamplator, lasa impresia ca un Radu Vasile se pregateste la orizont. Toatul in acordurile unei campanii prezidentiale in crescendo.

Intre timp, consiliul de administratie al BNR este sub bisturiul parlamentarilor in chinurile unei noi investituri lasand leul tot mai fragil in fata speculatiilor atrase de instabilitatea politica.

Amicul Mircea, dadea solutia castigatoare jucatorilor la casino. Daca o iau de buna strategie, trebuie sa le reamintim politicienilor ca rabdarea tarii nu e fara limita.

Risca sa regaseasca in curand pe buletinele de vot cel mai popular text la ATM pe timp de criza:

“Tranzactie nereusita. Fonduri insuficiente!”

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

4 Responses to Boc vs Ciorbea, Nica vs Basescu

  1. Pingback: Coincidente - Dr.A's Canapé

  2. Pingback: Coincidente · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *