Coincidente

Cu cateva zile inainte de dezlantuirea ultimei reprize politice (motinuea de cenzura & caderea guvernului Boc) o serie de evenimente neobisnuite anuntau observatorii avizati ca in cercurile puterii politice se pregateste ceva. Azi, surprinzatoarea nominalizare a lui Bogdan Olteanu ca Viceguvernator la BNR nu mai pare atat de intamplatoare in echilibrul politic. Dintr-un foc atat Daniel Daianu cat si Lucian Croitoru au fost in acelasi timp eliberati de obligatii si dati cu lustru in media. Prin insarcinarea lui Croitoru cu formarea guvernului un cerc se inchide. Isarescu l-a primit la “curtea sa” pe Olteanu, copilul teribil al politicii parlamentare, iar la schimb l-a oferit parlamentului pe Croitoru, protejatul sau de la BNR. Si nu m-ar mira ca in acest posibil guvern Croitoru sa aiba si Daianu un post asigurat.
PS: Acum cateva zile vorbeam de analogiile Boc vs. Ciorbea, Nica vs. Basescu si estimam un Radu Vasile pregatit de PDL la orizont. Refuzand aparent sa joace cartea desemnarii unui babuin, Radu Vasile nu isi gaseste (pe moment) in Lucian Croitoru un corespondent.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *