Concurs Google Wave

Google Wave logo

Google Wave logo

[Wikipedia dixit] Google Wave (val, unda) este “un instrument de comunicare si colaborare” anuntat de Google la conferinta Google I/O pe 27 Mai, 2009. Este o platforma web proiectata sa combine e-mail-ul, mesageria instantanee, tutorialele si networkingul social. Orientata puternic spre colaborarea in timp real si sustinuta de extensi care pot oferii, de exemplu, corectarea automata, traducerea automata intre 40 limbi, etc. Lansata initial doar pentru developeri, o versiune “preview release” a Google Wave a fost oferita unui aproape 1 million de utilizatori incepand cu 30 Septembrie 2009, celor 100,000 de utilizatori initiali fiindule oferita posibilitatea sa invite intre 30 si 30 de noi utilizatori.

Valurile, descrise de Google ca “documente si conversatii in egala masura”, sunt documente XML ce permit modificari concurente in timp real. Orice participant la un wave poate raspunde oriunde in mesaj, edita orice parte a valului si adauga participanti in orice moment. Fiecare editare/raspuns este un puls si utilizatorii pot raspunde la pulsurile din wave. Destinatarii sunt informati de toate schimbarile/raspunsurile din toate valurile in care sunt activi si in cazul in care o deschid pot urmarii schimbarile efectuate in ordine cronologica. In plus, undele sunt in direct. Toate raspunsurile/modificarile sunt vizibile in timp real, litera cu litera, pe masura ce sunt scrise de ceilalti colaboratori. Mai multi participanti pot edita simultan aceeasi unda in Google Wave. In acest sens, valurile functioneaza nu doar ca e-mailuri si conversatii dar si ca un serviciu de mesagerie instantanee atunci cand mai multi participanti sunt online in acelasi timp. O wave isi poate constant schimba rolul intre e-mail si mesagerie instantanee functie de numarul utilizatorilor care o editeaza simultan. Abilitatea de a vizualiza mesajele pe masura ce sunt scrise poate fi dezactivata, in mod similar mesageriei instantanee.

Intr-un post anterior va povesteam de primele mele impresii despre Google Wave. Azi ofer 3 invitatii la Google Wave celor care propun cele mai interesante subiecte de conversatie pentru un wave. Doritorii sunt rugati sa lase un comentariu cu ideea lor. Castigatorii vor fi anuntati pe 1 decembrie prin e-mail.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie. Bookmark the permalink.

8 Responses to Concurs Google Wave

  1. Pingback: Sa ne cunoastem cititorii | | Dr.A's CanapéDr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *