Concurs Google Wave

Google Wave logo

Google Wave logo

[Wikipedia dixit] Google Wave (val, unda) este “un instrument de comunicare si colaborare” anuntat de Google la conferinta Google I/O pe 27 Mai, 2009. Este o platforma web proiectata sa combine e-mail-ul, mesageria instantanee, tutorialele si networkingul social. Orientata puternic spre colaborarea in timp real si sustinuta de extensi care pot oferii, de exemplu, corectarea automata, traducerea automata intre 40 limbi, etc. Lansata initial doar pentru developeri, o versiune “preview release” a Google Wave a fost oferita unui aproape 1 million de utilizatori incepand cu 30 Septembrie 2009, celor 100,000 de utilizatori initiali fiindule oferita posibilitatea sa invite intre 30 si 30 de noi utilizatori.

Valurile, descrise de Google ca “documente si conversatii in egala masura”, sunt documente XML ce permit modificari concurente in timp real. Orice participant la un wave poate raspunde oriunde in mesaj, edita orice parte a valului si adauga participanti in orice moment. Fiecare editare/raspuns este un puls si utilizatorii pot raspunde la pulsurile din wave. Destinatarii sunt informati de toate schimbarile/raspunsurile din toate valurile in care sunt activi si in cazul in care o deschid pot urmarii schimbarile efectuate in ordine cronologica. In plus, undele sunt in direct. Toate raspunsurile/modificarile sunt vizibile in timp real, litera cu litera, pe masura ce sunt scrise de ceilalti colaboratori. Mai multi participanti pot edita simultan aceeasi unda in Google Wave. In acest sens, valurile functioneaza nu doar ca e-mailuri si conversatii dar si ca un serviciu de mesagerie instantanee atunci cand mai multi participanti sunt online in acelasi timp. O wave isi poate constant schimba rolul intre e-mail si mesagerie instantanee functie de numarul utilizatorilor care o editeaza simultan. Abilitatea de a vizualiza mesajele pe masura ce sunt scrise poate fi dezactivata, in mod similar mesageriei instantanee.

Intr-un post anterior va povesteam de primele mele impresii despre Google Wave. Azi ofer 3 invitatii la Google Wave celor care propun cele mai interesante subiecte de conversatie pentru un wave. Doritorii sunt rugati sa lase un comentariu cu ideea lor. Castigatorii vor fi anuntati pe 1 decembrie prin e-mail.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie. Bookmark the permalink.

8 Responses to Concurs Google Wave

 1. Geocer says:

  Salut. Vad ca ai migrat si te felicit pentru noul blog. Dar ai folosit platforma wordpress, iar mie nu-mi place acea platforma. Tocmai de aceea aveam nevoie de un CNAME, ca sa imi pastrez platforma blogspot si in acelasi timp si blogul de pe blogspot. Dar daca tu stii vreo cale de a migra,pastrand platforma blogspot, poate mi-o zici si mie. Merci !

  • Salut.
   @geocer
   Eu te intrebam de ce exact nu vrei sa folosesti wordpress si de ce vrei sa folosesti blogger. S-ar putea ca motivele sa fie neintemeiate si sa-ti pot dovedi asta daca le cunosc.

   In ce priveste dorinta ta exista mai multe solutii de a folosi platforma blogger pe un alt server decat google. E vorbe de FTP publising cateva linkuri mai jos te vor probabil pune pe calea cea buna:
   pornesti de aici http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=41356 si te duci pe firul apei
   Ai putea fi interesant si de http://hitormiss.org/projects/blogger-xml/

   Recomandarea mea e sa treci pe xml. formatul e mai bun si beneficiezi de o gramada de optiuni. In plus tot ce ai pe blogger poate fi mutat, inclusiv friend conect si restul. Eu astept motivul concret 😀 .

 2. Geocer says:

  Nu vreau sa trec pe wordpress pentru ca este o platforma inchisa care nu-ti ofera nicio posibilitate de a interveni in mod direct asupra codului html. Pe cand pe blogger, daca vrei sa-ti modifici tot codul o poti face linistit. Ca sa fiu mai clar, vreau ca o platforma sa ma lase sa fac ce vreau eu, nu sa ma oblige sa fac ce vor ei.

 3. Dr.A says:

  nu stiu cum sa-ti explic mai bine, dar pe wordpress ai acces la fiecare detaliu. totul e customizabil si codul e accesibil si editabil direct din meniul de administrare.

 4. Mircea Tudose says:

  Am si eu niste invitatii GOOGLE WAVE. Daca doriti una intrati pe http://www.anunturilazi.ro la anunturi diverse, categoria altele si gasiti acolo informatiile de contact

 5. Alexander says:

  eu m-am inscris atunci cand s-a putut la test drive-ul acestui G-Wave si am observat acum de curand ca am 25 de invitatii de dat, totusi nu vad deocamdata care ar fi atractia…si, cel putin pentru mine, nici utilitatea.

 6. Pingback: Sa ne cunoastem cititorii | | Dr.A's CanapéDr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published.