Doing fain@polimedia.us

De aproape un an de cand exista trilema si pana azi, traficul primit pe blog via polimedia (agregatorul ardelenesc fain@polimedia.us si trilema.com) a insumat 2075 vizitatori (din care 155 de pe trilema) . Acestia au vizitat in majoritate 1 pagina (1670+106), 165+20 cate doua pagini, 53+15 cate trei pagini si restul de la 4 pagini in sus. Asta ne arata asa cum ne-am astepta ca vizitatorii adusi de link-uri de pe blog sunt ceva mai interesati de blog decat cei din agregator care in principal urmaresc articolul (33% fata de 15%). indiscutabil insa un agregator aduce de 10 ori mai multi vizitatori deci raportul de 1 la 2 aparent favorabil blog linkului se transforma in unul de 5 la 1 favorabil agregatorului.
Durata medie de vizitare a blog-ului a fost de 3:07 minute pentru vizitatorii din agregatorul fain si de 05:58 minute pentru cei de pe blogul trilema, 96.66% dintre vizitatori fiind la prima vizita.

Cateva statistici despre tari de origine si uneltele de navigare:

  • In ce priveste tara de origine 1800 vizitatori au venit din Romania, 128 din Spania, 75 din SUA, 21 din Portugalia, 10 din UK, 9 din Germania, restul de 32 fiind impartiti intre alte 19 tari.
  • In privinta browserelor 71.69% folosesc Firefox, 11.02% Chrome, 9.14% Opera si 7.07% Internet Explorer.
  • 97.26% folosesc una din versiunile de MS Windows, 1.54% Macintosh si 1.20% Linux.
  • Surprinzator doar 66.65% au java instalat fata de 98.7% care au una din versiunile recente de flash (in paranteza asta imi explica problemele unora cu comentariile).
Intrucat rezultatele prezentate aici sunt diferite de cele anterior afirmate si discutate de De_ce? si De_ce?, Emil Agache, Blegoo, sau lamaie, doresc sa aduc urmatoarea clarificare:

Statistica nu minte si doar (ne)priceperea in citirea numerelor face diferenta intre stiinta si chiromantie.

PS. am promis pe fain metoda de “unvote”. Ea va fi adaugata ca update la acest articol pe 9 noiembrie la ora 00:00.

Update ora 00:00 ± 06: daca urmariti acest link http://polimedia.us/fain/user.php?login=DrA&view=voted puteti observa articolele pe care le-am votat. daca inlocuiti DrA cu userul vostru puteti vedea articolele pe care le-ati votat. Si puteti da unvote.Asta nu inseamna ca nu mai sunt luate in considerare la karma. Asta doar Mircea poate clarifica. Mircea a clarificat cum ca urma scapa turma: ce-i votat e bun votat. Sistemul de vot pe fain a fost modificat.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie. Bookmark the permalink.

13 Responses to Doing fain@polimedia.us

  1. Pingback: Ce este t5.ro ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

  2. Pingback: Fain, experiment « dAImon's

  3. Pingback: Un an pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

  4. Pingback: WTF@FTW - Dr.A's Canapé

  5. Pingback: Un an fain pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

  6. Pingback: Cu ce ma mai distrez pe online.ro pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *