Dreptul de a fi prosti(ti)

Se intampla ca Presedintele Romaniei are un drept, oferit prin constitutie, si anume acela de a-si consulta cetatenii in privinta unor probleme importante, prin referendum. Exista desigur metode mai putin costisitoare si cel putin la fel de eficiente de a capta pulsul strazii (sondajele de opinie de exemplu) dar un drept conferit e un drept in virtutea posibilitatii beneficiului si nu e Romania o tara in care sa se faca economie atunci cand e vorba de interese politice. Ce nu stiam noi pana sa fim lamuriti de sus:

“Înca de la primul rând am asistat la blocarea unui drept pe care cetatenii îl au prin Constitutie de a fi consultati de catre presedintele României.” Roberta Anastase, Presedinte al Camerei Deputatilor

Asta e demagogie in cel mai dulce stil clasic si abuz in toate sensurile. Sarmana logica noastra de cetateni “beneficiaza” din plin de “dreptul la viol” . Cu glontul gratuit pe masa si legalizarea prostitutiei de la Cotroceni pe teava, ramane sa ne intrebam cine mai da doi bani pe stimata..

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *