M-am vaccinat cu Pandemrix

Dupa ce in urma cu vreo luna mi-am facut primul vaccin de sezon (VAXIGRIP de la Sanofi Pasteur MSD continand A/Brisbane/59/2007 H1N1, A/Brisbane/10/2007 H3N2 si A/Brisbane/60/2008), aseara m-am inarmat cu invitatia si am purces spre centrul de vaccinari de la Orsay, unul din cele 17 centre organizate de guvern in Essone pentru a ma vaccina cu Pandemrix (GSK), vaccinul contra gripei AH1N1/09. Pe la ora 17.30  cand am ajuns eu am primit de la voluntari numarul 174 (adica fusese putina lume). Centrele sunt deschise zilnic intre 8 AM si 10 PM.  Am citit si semnat pentru luarea la cunostinta de drepturile pacientului, contraindicatii si efecte adverse. Am discutat cu un medic si m-am vaccinat. Interesant e ca la efecte adverse era lista “constatata cu ocazia vaccinarilor sezoniere”. La final am primit o fisa cu numele meu, data, seria vaccinului, si locul vaccinarii.

Primele efecte: o mica durere in brat la cateva ore dupa vaccin care s-a transformat intr-o oboseala musculara generalizata (cam ca dupa o zi de schii) iu cursul zilei de azi.  Nu ca asta nu ar putea fi datorata  si celor 5 ore petrecute la volan (datorita ninsorii ~ 60 km facuti in 5 ore dus intors la Evry pe N118 si N104 ).

Va voi tine la curent…

Update:  A trecut o saptamana de la vaccinare. Sunt viu, bine, sanatos si intentionez sa continui in acelasi fel 😀 . Exceptand cateva mici neplaceri in primele 24 ore mentionate anterior totul a fost cat se poate de normal.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Ego. Bookmark the permalink.

4 Responses to M-am vaccinat cu Pandemrix

  1. Geocer says:

    Doctore, acum esti salvat. Ramanem noi sa facem gripa aia noua, tu te-ai scos.

  2. Dr.A says:

    Pai stai ca vreo doua saptamani pana isi face efectul sunt inca contaminabil.

  3. Pingback: Vaccinat contra AH1N1 - Dr.A's Canapé

  4. Pingback: Vaccinat contra AH1N1 · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *