Vizitatori, Cititori, Comentatori

Oamenii care iti viziteaza blogul sunt fie vizitatori, fie cititori, fie comentatori. Când iti dai seama care este motivatia fiecaruia dintre ei, veti sti ce sa faci pentru fiecare.

Cineva ajunge intamplator, pe blogul tau, ca vizitator adus de google search… Este, de obicei pentru a-si satisface o nevoie, o curiozitate. A venit la tine pe blog pentru a gasi solutia unei problema, a fi ajutat intr-o dificultate, pentru a-i oferi indrumare si sprijin, pentru a-l ajuta fizic, emotional sau spiritual. Vizitatorii din search pot parea ca un dar din cer, si sunt! Ei sunt pe blog pentru un motiv si stau cat timp au nevoie. Apoi, fara nici o gresealã din partea ta, sau la primul inconvenient, vizitatorul iti va parasi blogul. Uneori pentru ca le moare calculatorul. Alteori iti inchid pagina din greseala. Uneori, incarcarea paginii dureaza prea mult si nu au rabdare. Ceea ce trebuie sa realizezi este ca nevoia lor a fost satisfacuta si misiunea ta indeplinita. Vizitatorul a fost consemnat. si acum este timpul sa mearga mai departe.

Uneori vizitatorii vin pe blogul tau doar pentru a citi ce scrii… A venit rândul tau sa impartasesti experienta, ii ajuti sa creasca, sau sa invete. Cititorii sunt vizitatorii care se reintorc fideli pe blogul tau. Ei iti aduc un trafic constant. Uneori iti blocheaza serverul. Ei pot invata ceva din experienta ta. Cand numarul lor creste, iti sunt o sursa incredibila de bucurie. Crede in ei! Sunt reali! Dar, sunt doar cititori.

Comentatorii te invata lectii care dureaza o viata; lectii de baza care sunt un solid fundament emotional. Treaba ta este de a le accepta lectia, si a utiliza ceea ce ai invatat, in toate relatiile si experientele vietii tale.
Se spune ca dragostea este oarba, dar prietenia este clarvazatoare.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Agora, Ego. Bookmark the permalink.

10 Responses to Vizitatori, Cititori, Comentatori

 1. Pavel says:

  Si cititorii si vizitatorii, dar mai ales comentatorii sunt importanti pentru un blogger. Stiam, si ma bucur de fiecare cetatean care apare pe blog. Si daca acest articol e inspirat de articolul meu, ma bucur ca sunt sursa de inspiratie pentru oameni, pentru bloggeri 😀

 2. @Pavel acuma tocmai ce am vazut si articolul tau. Asa in aer era o discutie mai veche pe ftw si fain legata de comentarii voturi si vizitatori. La care ai participat si tu daca nu ma insel. Ieri s-a copt ideea si a iesit textul asta. Eu zic despre blogeri.ro ca in general nu stiu clar ce vor. Bani din reclame ? trafic din vizitatori ? comentatori si comunitate ? Si problema e ca talentul s-o impartit cu lingura si nu cu caru. La noi sunt mai multi blogeri decat taximetristi. Ceea ce nu-i rau. Da experienta trebuie formata.

 3. Pavel says:

  Atunci scuza-ma. Nu a fost un moment de mandrie a meu, dar stiam ca, paraca, mai aruncai si cate un ochi pe blogul meu si poate ti-am fost o sursa de inspiratie.

 4. @Pavel In general, sursa de ispiratie e mai putin importanta pentru cultura decat ideea in propagare. Asa s-a dezvoltat civilizatia noastra pana cand USPO si altii au decis sa dea unora monopol pe ideie tuturor. Sper sa nu puna cineva copyright si pe cascat. 😀

 5. fanitza says:

  nu ziceti voi rau, doar ca nu ai de unde afla daca cun cititor ti-a citit articolul/postul sau nu. hai ca la comentatori iti mai dai seama, dar nici chiar comentatorii fideli nu citesc totul.

 6. poti fanita. dar trebuie stiinta. 😀

 7. ivory says:

  Cred ca cei mai importanti sunt cei care comenteaza. Si asta pentru ca arata ca ceea cei ai scris tu i-a scos din inertia spectatorului si i-a facut sa devina parte activa in mesaj, comunicandu-ti refractia vorbelor tale in ei. Asa cum fac eu acum aici, de exemplu. 🙂

 8. @ivory
  toti sunt importanti in felul lor. Sigur ca pe cei care isi deschid sufletul si mintea ii avem mai aproape. Felul in care reusim sa-i transformam pe unii dintr-o categorie intr-alta ne poate masura succesul.

 9. ivory says:

  Depinde de ce-ti doresti, de fapt. Pentru unii e deja mare lucru ca reusesc sa isi ordoneze gandurile, sa le puna cap la cap si sa se exprime inteligent. Pentru altii e lucru mare sa fie frunzarit de en intamplatori. Pentru unii, e lucru mare daca a reusit sa comunice intr-adevar si doar cu un singur om, sa se faca inteles si sa inteleaga si viziunea celuilalt. Succesul e o chestiune versatila in bloggingul romanesc.

 10. Dr.A says:

  Aici ai dreptate: succesul e intotdeauna cum ar zice englezi in the eye of the beholder.
  Ca sa merg mai departe as identifica in blogging doua tipuri de nevoi: cele de exprimare si cele de socializare. Pe masura ce bloggingul a devenit popular, ce-a de-a doua nevoie s-a regasit predominant, statistic fiind cunoscut ca nevoia de exprimare este mai putin stringenta. Cel putin asa vad eu lucrurile la ora aceasta din zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *