Vizitatori, Cititori, Comentatori

Oamenii care iti viziteaza blogul sunt fie vizitatori, fie cititori, fie comentatori. Când iti dai seama care este motivatia fiecaruia dintre ei, veti sti ce sa faci pentru fiecare.

Cineva ajunge intamplator, pe blogul tau, ca vizitator adus de google search… Este, de obicei pentru a-si satisface o nevoie, o curiozitate. A venit la tine pe blog pentru a gasi solutia unei problema, a fi ajutat intr-o dificultate, pentru a-i oferi indrumare si sprijin, pentru a-l ajuta fizic, emotional sau spiritual. Vizitatorii din search pot parea ca un dar din cer, si sunt! Ei sunt pe blog pentru un motiv si stau cat timp au nevoie. Apoi, fara nici o gresealã din partea ta, sau la primul inconvenient, vizitatorul iti va parasi blogul. Uneori pentru ca le moare calculatorul. Alteori iti inchid pagina din greseala. Uneori, incarcarea paginii dureaza prea mult si nu au rabdare. Ceea ce trebuie sa realizezi este ca nevoia lor a fost satisfacuta si misiunea ta indeplinita. Vizitatorul a fost consemnat. si acum este timpul sa mearga mai departe.

Uneori vizitatorii vin pe blogul tau doar pentru a citi ce scrii… A venit rândul tau sa impartasesti experienta, ii ajuti sa creasca, sau sa invete. Cititorii sunt vizitatorii care se reintorc fideli pe blogul tau. Ei iti aduc un trafic constant. Uneori iti blocheaza serverul. Ei pot invata ceva din experienta ta. Cand numarul lor creste, iti sunt o sursa incredibila de bucurie. Crede in ei! Sunt reali! Dar, sunt doar cititori.

Comentatorii te invata lectii care dureaza o viata; lectii de baza care sunt un solid fundament emotional. Treaba ta este de a le accepta lectia, si a utiliza ceea ce ai invatat, in toate relatiile si experientele vietii tale.
Se spune ca dragostea este oarba, dar prietenia este clarvazatoare.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Agora, Ego. Bookmark the permalink.

10 Responses to Vizitatori, Cititori, Comentatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *