Banii electronici si torrentul

Stim cu totii ca de la o vreme banii au devenit electronici si in privinta USD nici macar rezerva federala nu le mai cunoaste aproximativ numarul. Chestie care ma duce cu gandul la Microsoft si la numarul de calculatoare ce ruleaza windows, numar necunoscut si el. Stiim de asemenea din traditia orala ca cine are carte are parte si din experienta generatiilor anterioare ca se poate traii din scrisul si cititul cartilor. In era readerelor electronice in care ne aflam, cartile electronice (e-book-uri) sunt in mare voga si se tranzactioneaza la preturi echivalente versiunilor tiparite.

Despre torrentii va e binecunoscut faptul ca sunt locul unde orice poate fi gasit in format electronic, este gasit in format electronic. Lasand deoparte discutia despre legalitatea transferului unor unde electromagnetice intre doua sisteme informatice private, ma opresc la observatia empirica de mai sus ceea ce ma conduce la urmatoarea curiozitate:

Caut un torrent pentru a downloada primul meu milion de $

cu  urmatoarea chestiune in suspensie:

Care este motivul principial pentru care banii electronici nu pot fi descarcati/transferati liber pe internet la fel ca orice alt bun dematerializat ?

PS. Acesta discutie pe care o propun aici, a fost stimulata de o imagine descoperita acolo in timp ce citeam un blog dincolo.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

9 Responses to Banii electronici si torrentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *