Cafeaua și ceașca

Cu ocazia reuniunii de 20 ani, un grup de absolvenți s-au decis sa-si viziteze un fost profesor aflat acum la pensie. Conversația s-a mutat rapid spre stresul la locul de muncă și în viața de zi cu zi.

—————-oxo—————–

Dorind să le ofere studenților săi câte o cafea, profesorul a adus din bucătărie un termos mare şi un platou cu cesti – din porțelan, din plastic, din sticlă, din cristal; unele simple, unele scumpe, unele rafinate – îndemnându-i să se servească singuri cu cafea.

Când în sfârșit fiecare student a avut câte o ceașcă în mână, profesorul le-a spus:

“Dacă ați observat cu atenție, ceștile frumoase și scumpe au fost toate luate dintâi, lăsând în urmă pe cele mai simple şi ieftine. E absolut normal sa va doriți fiecare tot ceea ce este mai bun, dar trebuie sa știți ca asta este sursa principala a problemelor și a stresului pe care îl resimțiți.

Ceea ce va doreați fiecare cu adevarat era cafeaua, dar fiecare a încercat inconștient sa-și aleagă cea mai buna ceașcă urmărind cu atenție ce ceașcă a ales cel de lângă el. Dacă viața voastră, a fiecăruia este cafeaua, atunci locul de muncă, banii și poziția în societate sunt ceștile.

Toate astea nu sunt decât ustensilele pentru a va organiza viața și nu-i schimbă cu nimic calitatea. Uneori, concentrându-va prea mult pe ceașcă, uitați sa va bucurați de cafeaua din ea”.

—————-oxo—————–

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in logos. Bookmark the permalink.

5 Responses to Cafeaua și ceașca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *