Cafeaua și ceașca

Cu ocazia reuniunii de 20 ani, un grup de absolvenți s-au decis sa-si viziteze un fost profesor aflat acum la pensie. Conversația s-a mutat rapid spre stresul la locul de muncă și în viața de zi cu zi.

—————-oxo—————–

Dorind să le ofere studenților săi câte o cafea, profesorul a adus din bucătărie un termos mare şi un platou cu cesti – din porțelan, din plastic, din sticlă, din cristal; unele simple, unele scumpe, unele rafinate – îndemnându-i să se servească singuri cu cafea.

Când în sfârșit fiecare student a avut câte o ceașcă în mână, profesorul le-a spus:

“Dacă ați observat cu atenție, ceștile frumoase și scumpe au fost toate luate dintâi, lăsând în urmă pe cele mai simple şi ieftine. E absolut normal sa va doriți fiecare tot ceea ce este mai bun, dar trebuie sa știți ca asta este sursa principala a problemelor și a stresului pe care îl resimțiți.

Ceea ce va doreați fiecare cu adevarat era cafeaua, dar fiecare a încercat inconștient sa-și aleagă cea mai buna ceașcă urmărind cu atenție ce ceașcă a ales cel de lângă el. Dacă viața voastră, a fiecăruia este cafeaua, atunci locul de muncă, banii și poziția în societate sunt ceștile.

Toate astea nu sunt decât ustensilele pentru a va organiza viața și nu-i schimbă cu nimic calitatea. Uneori, concentrându-va prea mult pe ceașcă, uitați sa va bucurați de cafeaua din ea”.

—————-oxo—————–

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in logos. Bookmark the permalink.

5 Responses to Cafeaua și ceașca

 1. MILF says:

  io as fi ales paharul de unica folosinta, ca mi-e frica de boli :))
  altfel, un fel de cercul mincinosilor 😀

 2. Dr.A says:

  @Milf
  Daca ti-e frica de boli atunci ce faci in romania, BDSM?

  cercul mincinosilor zici ? Ce-i aia ?

 3. MILF says:

  bre, numa’ de alea fizice mi-e, de alea psihice nu. romania ma infecteaza numa cu astea din urma. la cum sunt io, am impresia ca oriunde as face BDSM :))

 4. Dr.A says:

  @MILF
  Aveau aia de la Cranberries un cantec despre grijile tale… iti amintesti ?
  Sa-ti spui sincer mie imi e si de alea ftizice. Aia de la Gabriel ar trebui sa exploateze Aureus prin spitale in loc sa sfărâme piatra prin creierii muncilor. Deși s-ar putea ca nici cianura lor sa nu fie suficienta ca sa-l “extraga”.

 5. laur says:

  Dr.A nu uita că mai ai câtiva zile la dispoziție să mai dai răspunsuri la enigmele de pe blogul meu din runda 7 ! Te aștept cu dezlegări ! http://laurentziu2008.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.