Generator de trafic

Una din metodele ingenioase de a falsifica traficul site-urilor monitorizate  este prin intermediul jocurilor flash online.

In timp ce utilizatorul folosește fără suspiciune și “gratuit” aplicația, în background aceasta accesează paginile targhetate de  programator. Aplicațiile/jocurile flash fiind destul de populare e relativ ușor sa le promovezi inclusiv viral. Funcție de adresa IP a jucătorului, o serie de site-uri sunt încărcate în concordanta cu volumul de trafic comandat de clienți. Avantajul fata de folosirea unor botnetii clasici vine din faptul ca activitatea nu intra în vizorul programelor antivirus fiind “legitima”. Având în vedere ca traficul este cumpărat, aplicația știe exact ce trebuie sa facă pentru a “produce” unici fiind imposibil de detectat și de către sistemele de monitorizare a traficului (gen SATI).

Sa va crească mare!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Generator de trafic

 1. Despre aia nu vorbim, ca aia e folosita la greu de irealitatea si draguselu’ da o ciorba din cand in cand. Bine ?

  Si nu vorbim nici de plimbat acelasi unic pe 30-40 de site-uri “diferite” din “portofoliu”, care-s vezi bine 30-40 de unici la nivelul “trustului”

  Hai c-o las asa, altfel ajung sa pun ghilimele la ghilimele cu pacalicii astia.

 2. kokofifi says:

  daca v-ati pune si voi flashgames pe globuri as petrece si mai mult timp prin preajma, knock on wood!

 3. Dr.A says:

  @Mircea Popescu
  Iți dai seama ca nici dracu nu da click dîn Turcia pe “portalurile lor financiare de kkt” atrași fiind de un banner cu Andreea Marin.
  Pe de alta parte dacă fiecare angajat dintr-un trust vizitează zilnic de câte 3 ori cele 40 de site-uri ale trustului plus încă 100 ale concurentei pentru a vana “noutăți” exclusive se strâng vreo 500 de unici zilnici de angajat. La 2-3 mii de jurnaliști cât are toată presa, aproape ca reușesc sa-și facă norma de 1.5 milioane de unici. Din păcate de când cu reducerile de personal au fost obligați sa apeleze și la externalizarea traficului. Gen flash.

  @kokofifi
  Iti dai seama ce supernode ar deveni serverul polimedia daca ar lansa un mmorpg gen epothy bazat pe jurnalul elizei?

 4. kokofifi says:

  Povestea Elizei exista deja, pe Second Life 😀

 5. Lol Trilema, supernoduri si supersemne.

  Super, frate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *