Guest post: Nicolas Sarkozy

Nici nu s-au terminat bine vizitele de sarbatori ca azi pe la pranz primesc pe adresa de la birou un email cu textul:

J’ai l’honneur de vous informer que le Président de la République Nicolas Sarkozy viendra à Supélec sur le campus de Gif le 11 janvier 2010 à 12 heures pour adresser ses vœux à l’éducation, à l’enseignement supérieur et à la recherche. L’accès à cette cérémonie sera strictement réservé aux invités de l’Elysée.

Prima reactie: pun mana pe telefon, o sun pe sotie si o intreb daca mai avem acasa Horinca de Simleu. Avem da-i pe sponci zice ea (in japoneza). Nu-i nimic, zic, avem paine si sare proaspat aduse tocmai de la Cluj; o punem la congelator sa nu se usuce.

Reactia secunda: verific  programarile de articole pe blog pentru data de 11 sa vad daca pot strecura si un interviu cu Presedintele Republicii ca tot e la moda in blogosfera.  Imposibil !  I #haded programat un post despre Copernicium noul membru in cvartetul periodic al lui Mendeleev. Pacat imi zic: da poate totusi imi da un autograf pentru Base pe pozele cu Lenusa din campania de anu trecut “La Mare, La Soare …”.

Reactia terta:  imi amintesc ca v-am dat textul original in limba lui Gustave Flaubert si ca nu era materia voastra preferata in liceu. Pentru siguranta o traduc in dulcea limba dimboviteana (cu google /b/ ):

Am onoarea de a vă informa că Preşedintele Republicii, Nicolas Sarkozy va veni la Supélec în campusul Gif ianuarie 11, 2010 la orele 12 pentru a trimite salutul sau la educaţiei, învăţământului superior şi cercetarii. Accesul la această ceremonie va fi strict rezervata persoanelor invitate de Elysee.

Reactia qvinta: Pe voi cand v-a vizitat ultima oara El Presidente ?

PS UMP: presimt ca am uitat ceva ..

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

13 Responses to Guest post: Nicolas Sarkozy

  1. Pingback: Tweets that mention Guest post: Nicolas Sarkozy - Dr.A's Canapé -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.