Revelion la Tokyo

Nu-s nici primul care petrece un revelion la Tokyo si nu-i nici primul revelion pe care il petrec aici. Pentru cei cativa carora titlul nu va evoca locuri comune am sa va descriu in cateva randuri bine garnisite imagistic cum se petrece anul nou la Tokyo.

31 Decembrie .. toate magazinele (99% pentru precizie), restaurantele, barurile, cafenelele si fast-food-urile sunt deschise si pline de clienti. Poza urmatoare e facuta pe la 16-17 in Harajuku pe o straduta comerciala spre exemplificare:

31 decembrie, Harajuku

Locul nu-i intamplator ales. In apropiere e templul din Tokyo pe care il vedeti la televizor in imaginile de anul nou. O buna parte dintre Tokyoiti (1-2 milione dintre ei) se deplaseaza sprea a petrece intrarea in anul nou acolo. Statia pe care o puteti vedea in imaginea de mai jos are si o intrare “exceptionala” in curtea templului ce va fi deschisa diseara. Turnul din fundal e in Shinjuku. Shinjuku, cu cei 16 milioane de calatori (unici nu ?) ce-l traverseaza trec zilnic, e nodul principal al transportului metropolitan.

Statia Harajuku

Statia Harajuku

Va vorbeam de templu ? Imaginea de mai jos e din curtea interioara spre seara. In fata, un bazin “olimpic” in care se arunca ofrandele inainte de a-ti pune dorinta sa rugaciunea. In fundal, in staga fotografiei, e sake-ul ce urmeaza a fi “sfintit” si impartit celor din primele randuri.

Cateva zone de “alimentatie publica” sunt amenajate in apropriere. Fotografiile de mai jos va exemplifica partea alimentara.

food court

food court

ambulant

ambulant

okonomiaki, Hiroshima style

okonomiaki, Hiroshima style

Anul Tigrului s-a incheiat.
La multi ani 2011!
Anul Iepurelui incepe.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Fotografii. Bookmark the permalink.

4 Responses to Revelion la Tokyo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *