Sarmale la Paris 2

Trebuie sa recunosc, prima incercare de a gati sarmale la Paris a fost un partial esec. In primul rand pentru ca nu am avut varza murata ci doar oparita. In al doi-lea rand, am fiert orezul separat inainte de a-l amesteca cu carnea.  Greseala III rezulta din prima eroare: nu am avut acritura. In ciuda tuturor inconvenientelor mai mult de jumatate din sarmalele precedente au fost consumate dupa o recoacere la cuptor cu multa smantana.

Dupa sarbatori, dupa un debriefing de Craciun cu mamaie si un Q&A cu mama, la insistentele lui Ayako (mare amatoare de sarmale) am refacut azi experimentul. De aceasta data avand la indemana un pachet cu foi de varza murata, 500g carne tocata de porc, 250g carne tocata de vita, 150g orez rotund, o lingurita de sare si junatate de lingurita de piper, o jumatate de ceapa mare taiata marunt, 4 foi de dafin .

Rezultatul (una din cele doua cratite) il puteti observa in poza:

Cratita cu sarmale

sarmale

In ce priveste gustul, Ayako a observat o imbunatatire neta (am fost trimis imediat dupa smantana ) dar inca sunt departe de sarmalele bunicii: de aceasta data sunt un pic prea acre :D.

Itadakimasu!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in culinare and tagged . Bookmark the permalink.

17 Responses to Sarmale la Paris 2

  1. Raluca says:

    :)))))) Saracul de tine, dar bineinteles ca nu-ti ies bune cu reteta ta. Eu inca n-am incercat sa le fac singura (am doar 24 de ani, sunt la master deci locuiesc cu parintii), dar iti pot spune cum le face mama si ies bune bune de tot!!

    Secretul ei e ca pune si un ciolan sa fiarba in oala, si mai topeste si slanina pentru ele (astea le da un gust aparte). Nu le lasa sa fiarba doar in apa, ci pune-le sa fiarba in apa amestecata cu bulion si pasta de rosii. Vezi ca sunt condimente speciale pentru sarmale, sarea si piperu nu-s de ajuns.

    Viziteaza http://www.culinar.ro/forum ca acolo sunt foarte multe retete de sarmale, care te-ar putea ajuta.

    PS: Sunt tot din Cluj, si asa le face mai toata lumea 🙂
    PPS: M-ai facut sa rad cu orezul fiert dinainte, ce sarmale or fi si alea? lol

  2. Uite ca am rezolvat si cu poza care nu mai aparea.

    @Raluca
    Problema cu studiile astea superioare (master, doctorat, MBA) e ca nu te ajuta cu nimic in rezolvarea unor probleme cu adevarat importante: cum ar fi gatitul sarmalelor de exemplu 😀 la Paris.
    In ce priveste dificultatile de la prima incercare, problema tine de faptul ca la Paris nu am gasit furnizor de varza acrita :D. De Macaron da, fara probleme, dar de varza murata (si zaibar :D) nu.
    Orezul fiert separat nu a fost o mare problema in sine pentru ca l-am fiert in masina de orez nu in oala(a ramas lipicios).
    In ce priveste bulionul, nici ala nu-l gasesti usor pe aici. Sau nmoa: eu nu l-am descoperit inca.

    In sensul asta lansez o intrebare deschisa tuturor celor care traiesc in zona Parisului si citesc acest text:
    Unde se vind foi de varza murata la Paris ?

  3. rodica says:

    Sa faci sarmale la fel de bune ca si bunica la a doua incercare…
    Cand tu ai mancat sarmale de la bunica ta ea facuse acest preparat de sute de ori…
    Trebuia sa pui si ceapa tocata marunt in amestecul de sarmale. Despre prea acru se rezolva, le scoti din zeama in care au fiert si le reincalzesti cu apa de la robinet. Daca le mananci cu multa smantana nu se mai simte acreala.

  4. Am pus ceapa tocata marunt. Incercam si cu apa. Azi le-am gusta si eu ca ieri cu mirosul din timpul firberii mi-a trecut cheful 😀 sa mai mananc dupa. Concluzia e ca sunt cam sarate. Banui ca toate ingredientele aveau deja suficienta sare de la inceput.

  5. monkey2kat says:

    sa stii ca varza murata inca nu am gasit nici eu la paris, nu exista decat tocata, si tot am cautat peste tot dar nu fac ei asa ceva, eu am facut sarmale vegetariene dar cu varza oparita……

  6. @monkey2kat
    cu varza oparita nu au acreala … asa au fost cele din tura I.

  7. monkey2kat@yahoo.com says:

    pui niste zeama de lamaie sau felii de lamaie in apa in care oparesti,ai sa vezi ca vor iesi putin acrisoare

  8. Mari says:

    Și sarmalele acestea reprezintă frumosul 🙂

  9. Dr.A says:

    ce nu face omul din dragoste ?! :d

  10. Mari says:

    Nu ar fi deloc rău dacă ți-ar urma și alții exemplu 😀

  11. cipslim says:

    mai deci nui bine ceva, ca tre pus si bors, si slanina afumata pe fund, si mai multe chestii. Si la cuptior in vas de lut ca sa se rumeneasca. Si mai important trebuie lasate pe a doua zi nu iama’n sarmale cum au iesit din cuptor.
    Eu le-am facut in Dubai foarte bune, da mi-a zis bunicamea ca altfel faceam si au ca tine :D. Acuma am abonati de craciun de fiecare data.

  12. kokofifi says:

    au, pe fund. doar a spus 😀

  13. Dr.A says:

    @kokofifi
    N-am observat. noroc cu tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *