Sarmale la Paris 2

Trebuie sa recunosc, prima incercare de a gati sarmale la Paris a fost un partial esec. In primul rand pentru ca nu am avut varza murata ci doar oparita. In al doi-lea rand, am fiert orezul separat inainte de a-l amesteca cu carnea.  Greseala III rezulta din prima eroare: nu am avut acritura. In ciuda tuturor inconvenientelor mai mult de jumatate din sarmalele precedente au fost consumate dupa o recoacere la cuptor cu multa smantana.

Dupa sarbatori, dupa un debriefing de Craciun cu mamaie si un Q&A cu mama, la insistentele lui Ayako (mare amatoare de sarmale) am refacut azi experimentul. De aceasta data avand la indemana un pachet cu foi de varza murata, 500g carne tocata de porc, 250g carne tocata de vita, 150g orez rotund, o lingurita de sare si junatate de lingurita de piper, o jumatate de ceapa mare taiata marunt, 4 foi de dafin .

Rezultatul (una din cele doua cratite) il puteti observa in poza:

Cratita cu sarmale

sarmale

In ce priveste gustul, Ayako a observat o imbunatatire neta (am fost trimis imediat dupa smantana ) dar inca sunt departe de sarmalele bunicii: de aceasta data sunt un pic prea acre :D.

Itadakimasu!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in culinare and tagged . Bookmark the permalink.

17 Responses to Sarmale la Paris 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *