Scobitoarea III

Acum doua săptămâni deschideam cu Scobitoarea I o serie tematica cu data fixa marția și ora fixa 13 în care mi-am propus sa va port în jurul lumii în căutarea frumosului gastronomic. Revenim azi la EM restaurantul din Shiodome, Tokyo pentru doua imagini zic eu relevante. Cea dintâi vrea parca sa ne demonstreze cu tot dinadinsul ca până și banalul pui pane, atunci când e bine încadrat poate face deliciul privirii. Servit pe o bucata de hârtie pentru a garanta clientului lipsa grăsimilor cu care ne obișnuiesc fast food-urile, fiecare bucățică este acompaniata de propriul ardeiaș și feliuța de lămâie. Pentru a ne îndepărtă și mai mult de ideea de “grămadă” și a sparge tiparele acest pui pane vine servit pe o “șipcă”.

Pui pane cu ardeiaș și lămâie

Pui pane cu ardeiaș și lămâie @ EN, Shiodome, Tokyo

Va spuneam ca restaurantul EM se afla la etajul 42. Fotografia a doua surprinde esențial și simplitatea și sublimul tipic EM: meniul în coperți de bambus, masa din lemn masiv, balustrada din pietre de râu și la câțiva centimetrii de tine, dincolo de fereastra, cerul (brăzdat fiind noi la Tokyo de alți zgârie nori).

Ambianta nocturna @ EN, Shiodome, Tokyo

La fereastra @ EN, Shiodome, Tokyo

Pana săptămâna viitoare când urmează sa călătorim cu papilele gustative la Cluj Napoca pentru o cina tradițională, va urez:

Pofta Mare!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in culinare, Fotografii. Bookmark the permalink.

24 Responses to Scobitoarea III

  1. Pingback: Scobitoarea IV · Dr.A's Canapé

  2. Pingback: Koichi Toyama · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *