Azi am iesit la un gratar si cum temperatura exterioara batea la apropouri spre 10 grade cam cum bate DJI-ul spre 12k am iesit la un gratar “la restaurant”. Chestia asta la japonezi se numește Yakiniku (burned meat) si conform traditiei masa la care se servește, in restaurant, are un gratar pe care iti frigi singur bucatile de carne servite crude pe un platou.
Restaurantul ales se afla la Paris, pe Rue Sainte-Anne (un fel de Lil’Tokyo parizian), in apropiere de Opéra Garnier. Străduța reușește sa adune in jurul ei cele mai autentice restaurante japoneze din Paris si este locul in care puteti cumpara, daca sunteti interesati, intreaga gama de ingrediente necesare bucatariei japoneze (sau coreene daca asta doriti).
- Restaurant Yakiniku, Paris Ier, Rue St. Anne
- Restaurant Yakiniku, Paris, interior
- Carnea pentru Yakiniku
- Yakiniku – ti-o pregătești singur
- Yakiniku – se inmoaie in sos-ul special
Se servește cu un Asahi Dry sau un vin rosu.
Pofta buna!
Pingback: Scobitoarea VII – Carpaccio de poulet aux gambas | Dr.A's Canapé