Google Adwords te taxeaza dublu in Iunie

In afara clientilor Adwords ai Google pe care miscarea asta ii afecteaza negativ ar mai putea fi interesati de cele ce urmeaza actionarii Google (GOOG) care ar putea profita in Iunie de rezultate finaciare exceptionale. si asta pentru ca incepand cu 1 Iunie campania Adwords imi e sistematic (adica zilnic) facturata dublu: dublu numarul de clickuri*, dublu costul.

E exclus ca beneficiul actionarilor sa rezulte din incasarile pe care Google le are cu mine dar avand in vedere ca vorbim de un sistem automat aplicabil unui numar important de clienti si faptului ca adwords e principala sursa de venit a Google, “eroarea” din program va produce beneficii importante pana la remedierea situatiei.

Cele doua statistici ce se constitue in proba nr 1 (statisticile campaniei si sumarul facturarii) pot fi urmarite mai jos. Daca aveti cont de adwords activ la google ar fi bine sa verificati cele doua statistici.

Statistici Campanie Adwords Iunie 2011

Statistici Campanie Adwords Iunie 2011

Facturare dubla Adwords Iunie 2011

Facturare dubla Adwords Iunie 2011

PS. Situatia de fata nu e similara celei in care diferente de pana la 20% se port observa in mod natural intre statisticile adwords si statisticile analytics datorita faptului ca javascript nu este activat in browserul celor care va viziteaza sau pagina nu se incarca complet. In cazul de fata vorbim de acelasi program care pur si simplu factureaza cu un numar dublu campaniile.

*Google a cumparat DoubleClick in (2007) 2008 pentru 3.1Mld $.

 
UPDATE (Joi 16 iunie) Statisticile billing summary au fost corectate. Ca raspuns la reclamatia mea am fost pe 15 iunie informat ca problema e reala, se lucreza la rezolvarea ei si ca voi fi informat cand se va rezolva.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Agora, economie, tehnologie. Bookmark the permalink.

18 Responses to Google Adwords te taxeaza dublu in Iunie

  1. Pingback: Google Adwords te taxeaza dublu in iunie (continuare) | Dr.A's Canapé

  2. Pingback: Caut coleg / colega / colegi / colege de apartament Web 2.0 | | Dr.A's CanapéDr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *