Influenta promotiilor anterioare asupra rezultatelor la Bacalaureat in 2011

Dupa cateva articole generale care analizau statistic rezultatele de la examenul de Bacalaureat din 2011 pe specialitati (statistici ce au aratat ca nivelul la specializarea urmata conteaza mai mult decat liceul) a venit vremea sa ne oprim cu analiza asupra celor care si-au terminat studiile in anii anteriori dar si-au dat bac-ul anul acesta. Numarul lor e de 29984 reprezentand 14% din cei 212762 inscrisi la bacalaureat si 21.5% din cei 119439 care au fost respinsi. Rata lor de promovare a fost de 14% adica 4300 au reusit sa-si ia bacalaureatul, comparativ cu 48.7%, rata de promovare a celor din generatia 2011. Prezenta lor a coborat statisticile de la 48.7% la 43.8% in privinta ratei de promovare.

Observam ca din cele 6849 de specializari doar 5333 mai exista in acest an. 1516 specializari au fost desfintate* in ultimii ani dar 5193 elevi care le-au urmat s-au prezentat la Bacalaureat. Intre specializarile desfintate, 2757 candidatii reprezentand 1072 dintre ele nu au trecut niciunul bacul (853 specialitati fiind de tehnician) iar la 140 dintre ele toti cei 163 de candidatii si-au trecut bacul (106 specializari fiind de tehnician).

*Nu mai exista de loc specializarile Invatator-Educatoare de exemplu.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Agora, educatie and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Influenta promotiilor anterioare asupra rezultatelor la Bacalaureat in 2011

 1. Diana Coman says:

  Imi pare tare curioasa desfiintarea specializarii invatator-educatoare, dar cred ca e pur si simplu trecuta in ceva gen “pedagog scolar”? Adica totusi, se mai pregatesc inca oameni pentru meseriile astea pana la nivel de Bacalaureat, nu?

 2. Dr.A says:

  Cred ca nivelul de liceu nu mai e suficient pentru a fi invatator.

 3. Diana Coman says:

  Bine, dar nici pentru educator? Ca eu n-am vazut nici asta. A propos, vazand si discutia de la Mircea despre liceul Socrates, in principiu se poate face si distinctia seral vs. zi, dar nu-s sigura ca-i vad insemnatatea – adica teoria e ca seral ori zi, tot aia pregatim, tot valoarea aia o are diploma. Daca totusi te-ar interesa, zi-mi si pun si numarul de elevi care-s de la seral.

 4. Dr.A says:

  @Diana
  Ma interesa cei care dau din nou pentru ca nivelul lor e teoretic mai slab decat al celor dintr-o generatie obisnuita fiind deja picati odata. Dupa cum vezi au redus rata promovarii cu 5%.

 5. Pingback: Rezultatele promotiei 2012 la Bacalaureat | Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *