Nimeni nu contesta faptul ca spanacul e un aliment sanatos. Putini parinti vor neaga faptul ca in prezentarea uzuala spanacul nu are mare succes la copii. Sa-i faci pe copii sa manance spanac e un challenge ce nu poate fi castigat decat printr-un paradigm shift: sa transformam deci spanacul in ceva ce copii adora. Azi il transformam in clatite.
In pozele urmatoare aveti rezultatul : delicioasele clatite cu spanac.
Secretul e sa dati spanacul (300g la un litru de lapte) in clocot 3 minute inainte de a-l spala cu apa rece si a-l adauga la amestecul obisnuit pentru clatite (reduceti cantitatea de zahar in aluatul de clatite pentru a pastra caracterul sanatos al menuiului). Intreg amestecul se mixeaza pana devine o pasta cu consistenta obisnuita.
PS: pentru ca spanacul sa-si pastreze culoarea verde atunci cand e oparit folositi apa carbogazoasa.
PS: bonus : in caz ca va gasiti pe meleaguri anglosaxone incercati sa-l integrati in reteta de pancakes in loc de clatite.