Assinus ergo sum

Daca un corp (cu masa suficient de mare) poate curba lumina, ce poate face cu logica?

Stim cu toti ca legile sunt facute de Parlament si intelegem ca termenii legal / ilegal raporteaza o actiune relativ la prevederile legii. Principiul aplicat de forul legislativ atunci cand ia decizii este principiul majoritatii fie ea simpla sau calificata. Nu e deci nevoie de o mare cantitate de calorii pentru a putea concluziona cu propriile forte intelectuale ca parlamentul are nu doar puterea ci chiar menirea sa decida ce e legal sau ilegal in principiu (sigur, lasand analiza de caz particular in seama justitiei).
Ce zice Elena Udrea, Ministru al Turismului, azi intr-o conferinta de presa ? Pai zice:
Un stat in care legea nu mai conteaza, conteaza doar ca PSD si PNL pot decide prin votul majoritatii lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie sa plece din Guvern, cine trebuie sa ramana …

Doamna ministru (si fost sef al cancelariei prezidentiale) ignora doua atributii fundamentale ale parlamentului: cea legislativa si cea de cenzura a executivului (guvernul). Nu e de mirare deci ca in cercurile intime domniei sale Parlamentul nu este considerat altceva decat un apendic.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

One Response to Assinus ergo sum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *