Ci-ne-ma-va-zut … Nunta muta

– update 19.02/ 7:27PM GMT+9

Deci l’am vazut aseara.
E bine! Uneori razi, uneori plangi . Razi de ce’am fost, razi de ce’am ajuns. Are sex, injuraturi, sinucigasi, handicapati, curve si idioti. Locurile comune ale filmelor de dupa. Daca nu ne dau realitatea in tusa groasa a niuzarilor de la ora 5 parca le lipseste subtitrarea in limba romana.
Faza cu nunta muta e buna. Daca se opreau la un scurt metraj era chiar genial.
Pe scurt: Daca il vedeti pe afis mergeti la cinema ca au floricele. Daca il vedeti pe DVD, luati in chirie discu o tura sau doua si sunati un prieten. Daca locuiti peste mari si tari, ca mine, il gasiti cu google ancorat tocmai in golful piratilor.
Date tehnice: Nunta muta (2008)

Regia:
Horatiu Malaele
Scriptu…
Adrian Lustig
Horatiu Malaele
Actori:
Are!

Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in cinemavazut. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ci-ne-ma-va-zut … Nunta muta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *