Distrugerea documentelor

Una din urmele care insotesc utilizarea cartilor bancare este chitanta eliberata la fiecare plata cu cardul.
Spre deosebire de bonul de casa care poate fi necesar in cazul unei garantii, chitanta de card nu mai este necesara dupa ce operatiunea a fost confirmata pe extrasul de cont. In cazul in care efectuati plati cotidiene cu cardul bancar si sunteti interesati de confidentialitatea datelor personale, aruncarea acestora la gunoi sau folosirea unor masini de tocat documente nu este indicata. Suportul acestora fiind hartie, o solutie aparenta este arderea lor dar are inconvenientul producerii fumului potential toxic si nedorit in locuinta. 
Solutia alternativa pe care o propun este stergerea termica a datelor imprimate prin incalzirea la microunde. Procedeul necesita umezirea teancului de chitante si plasarea lui timp de 1~3 minute (functie de cantitate si putere) in cuptorul cu microunde. Rezultatul vizibil este schimbarea culorii hartiei (termosensibile).
PS1  Evident solutia se poate aplica oricaror chtante imprimate pe hartie termosensibila. 
PS2 Atentie! in cazul in care durata de expunere este prea lunga in raport cu cantitatea de chitante riscati autoaprinderea hartiei sau defectarea cuptorului datorita functionarii in gol. Pentru orice eventualitate plasati un pahar cu apa alaturi de chitante.    


About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *