Minciuna la Boc e pe Duracell

Ne-am obisnuit ca politicienii sa minta in campania electorala. Uite ca unii au luat asa un avant anul trecut in campanie ca nici dupa doua luni de zile nu au resusit sa se opreasca. Recte Boc. Emil Boc, Prim Ministrul Minciuna, care de la inaltimea tribunei parlamentului a spus ca fostul guvern nu a absorbit decat vreo 100 de milioane de euro de la UE la cele 3 miliarde contribuite.
Mediafax transmite raspunsul CE care il “da in fapt” pe croitorasul nostru cel viteaz:
România este un beneficar net al bugetului UE, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Cristina Arigho, purtător de cuvânt al CE pe probleme de programare financiară şi buget.
Întrebată care este poziţia CE faţă de afirmaţiile premierului Boc potrivit cărora România este un contributor net la bugetul UE, la doi ani de la aderare, Arigho a precizat că cifrele disponibile pentru 2007 precum şi datele din 2008 indică faptul că România este de fapt un “beneficiar net”.
“România este în prezent un beneficiar net . Ultimele date sunt din 2007. De asemenea, cifrele preliminare pe 2008 arată că România este un beneficiar net”, a spus purtătoarea de cuvânt.
Ea a precizat că, potrivit situaţiei aplicabile tuturor statelor membre, cadrul financiar european permite primirea de compensaţii şi finanţare UE.
“Dar, pe baza rapoartelor noastre legate de ţările care sunt contributori sau beneficiari, pot confirma că România este un beneficiar net”, a conchis Arigho.
Premierul Emil Boc a declarat, în repetate rânduri, referindu-se la eficienţa absorbţiei fondurilor UE, că, din acest motiv, în perioada fostei guvernări, România a fost mai mult contributor la bugetul UE, decât un beneficiar.

Mie imi aminteste de iepurasul Duracell ….

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

One Response to Minciuna la Boc e pe Duracell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *