Viața privată a cetățeanului și politica

Se fac alegeri. Se contesta alegeri. Se renumara voturi. Se verifica voturi.
Sperante, frustrari, neputinte, interese, suspiciuni: toate impreuna contribuie la o paranoia ce cuprinde pana si mintile presupus limpezi ale “gardienilor libertatii” noastre. Statul de drept se naruie cu fiecare concesie facuta justitiei in piata  publica.
Ma nelinisteste si ma revolta faptul ca liste cu votantii din sectii speciale (aproape un milion de persoane) au fost distribuite “la liber”. Nimic nu justifica publicarea unor date extrem de sensibile cum ar fi nume, serie BI, adresa, CNP.  Aceste date sunt legal protejate in orice stat. Publicarea lor face cetateanul vulnerabil la un intreg spectru de abuzuri prin inginerii sociale (cunoasterea acestor date permite producerea de acte false greu de recunoscut, precum si abuzul de identitate). Prin acest demers, statul roman isi bate joc de cetatenii sai cu supra de masura. O posibila frauda este, in statul de drept, anchetata de justitie si nu de partide politice sau politicieni.
Nu sunt surprins ca politicieni populisti si putin educati in spiritul libertatii cad in acest tip de capcane. Sunt insa dezamagit ca liderii Partidului National Liberal, cei care ar trebui sa fie primii care sa ne protejeze de asemenea abuzuri, urmaresc pasivi excesul de justitie populara tipic mai degraba revolutiei culturale a lui Mao decat unui stat de drept. Putina intelegere pe care cetatenii romani o au despre importanta protejarii datelor cu caracter personal in lumea digitala in care traim si spectrul unei fraude pe care politicienii nu au facut nimic in fapt nimic sa o preintampine nu reprezinta o scuza ci doar un abuz de incredere.

(Mai cititi si va minunati de: naivitati postelectorale, cum se pierd alegerilesa cautam unde trebuie)

)

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in logos, Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

21 Responses to Viața privată a cetățeanului și politica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *