Vize Japonia

Ambasada Japoniei la Bucuresti a anuntat eliminarea vizelor turistice pentru cetatenii romani care doresc sa viziteze Japonia incepand cu data de 1 septembrie 2009:

Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre România si Japonia, Ambasada Japoniei în România doreste sa aduca la cunostinta urmatoarele masuri cu caracter temporar pe care Guvernul Japoniei le va lua, începând cu data de 1 septembrie 2009, pe o perioada de 2 ani, cu scopul de a facilita atât calatoriile cât si relatiile comerciale si culturale dintre Japonia si România. În cazul în care nu vor exista incidente, dupa expirarea perioadei de 2 ani, aceste masuri vor capata un caracter definitiv.
  1. Cetatenii români, posesori ai unui pasaport român valid, care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei cu intentia de a ramâne pentru o perioada care sa nu depaseasca nouazeci (90) de zile consecutive, pot face acest lucru fara a mai obtine viza.
  2. Ridicarea obligativitatii vizelor, mentionata în paragraful 1, nu se va aplica cetatenilor români care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei cu intentia de a-si cauta un loc de munca sau de a exercita o profesie (inclusiv în domeniul artistic/spectacole sau în domeniul sportiv, în scopul primirii unei remunerari).
  3. Cetatenii români care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei sunt obligati sa respecte legislatia si regulamentele din Japonia.
  4. Guvernul Japoniei îsi rezerva dreptul de a suspenda temporar aplicarea tuturor sau doar a unei parti din masurile mai sus mentionate, din motive ce tin de politicile publice, inclusiv cele privind siguranta, linistea si sanatatea publica. Orice astfel de suspendare va fi anuntata imediat Guvernului României.
  5. Guvernul Japoniei îsi rezerva dreptul de a refuza intrarea sau sederea pe teritoriul Japoniei acelor cetateni români pe care îi considera indezirabili.

Comunicatul de presa legat de regimul vizelor turistice se gaseste pe site-ul Ambasadei Japoniei la Bucuresti.Page Ranking Tool

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vize Japonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *