Clienții

Urmatorul exemplu este real, domnul pe care il vom numi in continuare X, este de profesie asistent medical si a contacat de curand o firma furnizoare de aparatura medicala pentru reabilitare. Iata mai jos mesajul lui:

Ma intereseaza: totu despre ion detoxfication far infrared
Intrebarea sau comentariul dumneavoastra:
Buna ziua sunt interesat sa achizitionez un aparat de detoxifiere a corpului uman prin metoda iondetoxification cu centura de infrarosu asa ceva face ChinA dar dvs nu prduceti un astfel de aparat? Este vorba de aparatu care se face detoxifierea cu picioarele in apa cca 30 min in care este introdus un electrod de curent de mic voltaj in acelasi timp se pune si centura de inrarosu.

If fapt domnul X doreste informatii despre unul din acele produse pseudostiintifice ce se adapa la limita fraudei si inconstientei din ignoranta ipohondrilor. Care va sa zica luam un produs tipic “baia galvanica”, ii adaugam pulbere din piatra filozofala si dam de produsul minune care detoxifica organismul (si scoate bataturile 😀 ).  In plus, o centura cu FIR Far InfraRed (din far east) o sa va micsoreze moleculele de apa pentru a fi mai bine absorbite de celule.  Toate aceste produse sunt inregistrate bineinteles ca si produse cosmetice pentru a scapa de procedura mai stricta a dispozitivelor de uz medical.

Daca vreti sa aflati cu ce altceva se mai ocupa restul frauderilor gen Chopra & co gasiti o lunga lista de produse si procedee “miraculoase” impreuna cu firmele/personajele care le promoveaza adunate aici.

Sanatate!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in economie. Bookmark the permalink.

6 Responses to Clienții

 1. rodica says:

  Se intampla sa avem astfel de clienti pentru ca nu avem timp si/sau bani sa-i educam.

 2. @rodica
  Pai sa vedem:
  Client (via DEx): Cumpărător sau consumator (permanent) .
  Eu zic ca omul nu prea e client fata cu definitia. Crezi ca sunt sanse sa revina de la esoterie la stiintele medicale ?

  Cand te referi la timp si bani e vorba de cei 12 ani de scoala + liceu si de bugetul Ministerului Educatiei sau .. ?

 3. Pacat ca nu produceti vibratoare prostatice, sa vezi acolo infrarosii de-alea infraviolente.

 4. @mircea
  In cazuri de incontinenta, pentru reeducarea functiei, sunt disponibile electro-stimulatoare dotate cu electrozi pentru aplicare externa sau/si interna.

 5. Ionut says:

  Ciudat e ca inca nu au reclame la `emisiunile` aleaq de teleshoping. btw eu le ador .. nici nu ai idee cu ce placere ma uit a 1000 a oara la setul ala de cutite de taie cutii inghetate de legume. Cine nu a vrut vreodata in viata lui sa taie o asa cutie si n-a avut cu ce?

  `Bioenergii` din astea facute pe vasele cwe vin din china sau in garajele din Rusia sunt peste tot, chiar si in mall au niste tarabe de vand diverite chestii dubioase!

 6. Nu au pentru ca in general sunt periculoase si nu-si asuma o firma riscul asta. Nu alea care au bani de TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *