Criptograma irelevanta

Reamintindu-va ca crip(fo)tograma duminicala a ramas pana la aceasta ora nerezolvata va invit sa va incalziti muschiul criptografic cu o irelevanta criptograma in dulcele stil clasic.

criptograma irelevanta

criptograma irelevanta

Felicitari anticipate va doresc, ca de alegeri nici nu se pune problema!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in criptograme. Bookmark the permalink.

33 Responses to Criptograma irelevanta

 1. SUNFLOWER says:

  Poate ne dai un indiciu mai…relevant.Daca nu cate litere, macar cate cuvinte…

 2. Dr.A says:

  Daca va zic un singur cuvant in plus solutia devine joaca de copil.

 3. SUNFLOWER says:

  Merci!

 4. SUNFLOWER says:

  Sublocatiune?

 5. Dr.A says:

  si rationamentul ar fi ?

 6. SUNFLOWER says:

  Eu sunt obisnuita cu stilul lui Laurentiu si al lui Geocer… Ar fi : sub 3 din locomotiva, actiune…bineinteles, are un c in plus. Ei, asa e la inceput… Si la criptogramele lui Laurentiu ma uitam “ca la masini straine”, dar acum, le “rezolv” de la A la Z. O sa iti vina vremea si tie, n-ai grija 😉

 7. Dr.A says:

  Criptogramele nu au elemente “optionale”. Solutiile care nu tin seama de toate elementele prezentate cel mai probabil nu sunt solutii.

 8. SUNFLOWER says:

  Hai, zi-ne cuvantul acela “in plus” , sa ne jucam si noi… Oricum, nu va putea nimeni sa rezolve aceasta criptograma, fara sa intre prin puteri paranormale in mintea ta… 🙂

 9. Dr.A says:

  Apoi nu-i musai sa fie toate rezolvate. Unii gasesc ca virginitatea nu-i viciu ci virtute. Pana la urma daca cititorii nu se straduie sa dezlege criptograma macar atat cam m-am straduit eu sa o incifrez se cheama ca risipim si unii si altii bunatatea de umbra ce-o facem pamantului. 😀

 10. SUNFLOWER says:

  O cereti, domnule! De azi inainte, voi renunta la “protectia” pe care mi-o ofera manusa, pentru ca sunt hotarata sa v-o arunc, provocandu-va la duel. In speranta ca nu veti pune “virtutea” mai presus decat onoarea, va astept pe un “camp de batalie” neutru:
  http://laurentziu2008.blogspot.com/

  • Dr.A says:

   @sunflower
   Duelul e strict rezervat gentlemanilor.
   Ma indoiesc ca vei gasi undeva un camp de batalie (in idei) mai neutru decat acesta pe care ne aflam.

 11. LAUR says:

  OCUPANT ?
  O – CERCURILE
  C – A 3-A LITERA
  U – CUM FACE TRENUL
  P- – ADICĂ PE CEVA
  ANT – COADĂ DE ELEFANT !

  POATE CU CEVA INDICII … POATE … IESE CEVA (OCHII)
  POATE VA RĂMÂNE VIRGINĂ PENTRU TOTDEAUNA
  POATE NU-MI IESE SOLUȚIA …
  POATE ….

 12. Dr.A says:

  @laur
  Am observat ca-ti place matematica dar la criptogramele mele aritmetica nu-i suficienta. Ai identificat o mare parte din simboluri si in plus te-ai străduit sa le folosesti in construirea răspunsului. Nu-i ocupant ca doar ocupantul nu-i irelevant. Este ?

 13. SUNFLOWER says:

  Nu am o floreta in mana, domnule, nu va speriati. Eschivele nu sunt acceptate in duelul la care va provoc, decat insotite de recunoasterea (in public) a faptului ca va e frica de mine. 😉 Iar aici, suntem pe terenul dvs….n-ar fi o confruntare echitabila.

 14. SUNFLOWER says:

  ..poate trepadus… (dar fata?)

 15. Dr.A says:

  @sunflower
  raspuns corect.
  Fata? ce face fata ? Iese de la elefant sau de la ?

 16. SUNFLOWER says:

  Pe mine Geocer si Laurentiu m-au obisnuit cu felicitari (de fiecare data cand dau un raspuns corect). Ma obisnuiesc greu cu schimbarile, va rog sa ma credeti…(mai ales ca de data aceasta nu mai este vorba de …”Aspirat primo Fortuna labori”) 😀

 17. Dr.A says:

  @sunflower
  Felicitari Sunflower ! Binevoiesti a da tuturor si “dezlegarea” nu doar “raspunsul” (mai ales după hintul lui Mircea) … ?

  Geocer simte mai bine probabil mentalitatea tineretului care are inca nevoie de “incurajari” si “asigurari” ca e pe drumul cel bun. Eu n-am obiceiul sa-mi bichonez cititorii. Cadoul meu la o solutie buna va fi o criptograma mai dificila. Competitiile cele mai importante sunt cu sine insusi .

 18. SUNFLOWER says:

  Felicitarile au mai degraba legatura cu politetea decat cu recompensa…Sper sa fiti generos cu dv. insiva si sa postati ceva pe masura.Succes!

  Ma tem ca “dezlegarea” v-ar putea dezavantaja si determina sa fiti din nou “intepator”, dar imi asum riscul: TRE sunt primele 3 din TREN (cu toate ca acolo nu este decat o locomotiva) PA , vrea sa insemne de fapt PE,(dar cand nu vorbesti limba romana decat ocazional, se mai intampla sa o pocesti 😉 ) iar DUS este actiunea care se petrece sub “tren”(cu toate ca, ” Criptogramele nu au elemente “optionale”. Solutiile care nu tin seama de toate elementele prezentate cel mai probabil nu sunt solutii”) Sa nu mai vorbim de faptul ca, in majoritatea cazurilor, trepadusii nu au nimic “irelevant” in ei…

  .Multumit?

 19. Dr.A says:

  @Sunflower
  Trei si tren au in comun tre (vezi intersectia a doua multimi reprezentata de cercuri).
  Pă e o grafie alternativa la pe la fel cum e si pre.
  Imaginea de jos e o domnita iesind de la .. dus.

  Cat despre relevanta trepadusilor te invit sa o argumentezi. In acceptiunea ei mea sunt irelevanti.

 20. SUNFLOWER says:

  Irelevanta nu este o caracteristica proprie trepadusilor. “O mie” de alte lucruri sunt mai irelevante decat bietii trepadusi… asta nu poate fi un indiciu cat de cat valabil. Sorry.Tema sau cheia unei enigme trebuie sa fie cat de cat…relevanta 😉

 21. Dr.A says:

  Ca sunt alte chestii (1000) mai irelevante, in acceptiunea ta, e absolut irelevant. Vorba e ca din cateva zeci de mii de cuvinte ale limbii romane unei minoritati le poate fi adaugat atributul “irelevant”. Asta face din “irelevant” un indiciu si justifica prezenta lui in titlu.

  Daca te-ai obisnuit in alte parti sa primesti la tema cuvinte alese cu dictionarul de sinonime ai oportunitatea aici sa te dezobisnuiesti .. 😀 .

 22. SUNFLOWER says:

  In cazul acesta, domnule, prefer sa imi dati de rezolvat probleme de fizica 😉 Sunt mai usoare si mai logice si as putea invata ceva cu adevarat “valabil” de la dvs. 😀

  • Dr.A says:

   @Sunflower
   Aici nu ne-am propus sa dam nici lectii si nici de lucru. Aici ne-am propus sa dam de gandit. Pentru chestii usoare va recomandam zoso. Pentru chestii logice exista gazeta matematica.

   PM/S: Daca solutia nu-i solutie sau e gresita cum de ai dat-o ?

 23. SUNFLOWER says:

  1. Vorbiti de parca ganditul e strain de domeniul fizicii… 🙂
  2. Nu eu am spus ca solutia nu-i solutie. Am dat un citat din spusele unui binecunoscut fizician 😉 , caruia i-am demonstrat ca se cam contrazice si pe care simt ca am cam reusit sa-l enervez, desi nu asta a fost intentia mea… 🙁

 24. Dr.A says:

  @sunflower
  Ganditul nu e relevant in rezolvarea problemelor de fizica; a celor la care va referiti si care se “dau”. Asta un fizician sau un elev de liceu ar putea sa va o explice mai bine.

  Insinuati cu citatul ca ceva lipseste fara sa sa ne explicati ce. Mie asta imi lasa doua alternative: fie sa va cer explicatia in speranta ca o aveti si veti binevoii sa o faceti publica sau sa va ignor bazat pe experienta (e adevarat, reltiv redusa) interactiunilor anterioare ca intreband de mere veti raspunde de pere.

 25. bucuresci says:

  Deduc, fara frica de a gresi, ca asist la o cripto(audio)grama cu titlul ?! .

  Solutia este : DISCUTIE IN CONTRADICTORIU ?

  (D-IS-CU-T I-E-N-CONTRA-D ! CT-ORI-U )

 26. SUNFLOWER says:

  Ca sa nu va mai osteniti cu merele si cu perele, o sa va dau mura-n gura: cand am propus ca dezlegare cuvantul “actiune” (la numitor) dv ati spus ca trebuie luate in calcul toate elementele prezentate, ca in final sa reiasa ca de fapt doar trebuie denumita actiunea. Eu nu vad ce rol are fata.Se putea si fara ea…sau putea fi inlocuita de un baiat…nu? Eu cred ca ati bagat-o in schema inutil…sau poate…acesta era elementul irelevant (cum de nu m-am gandit?) 🙂

 27. SUNFLOWER says:

  @ Mr.B : In T e R, M in A ,0 (ca sa nu intrebi si tu, ultimul semn reprezinta o bila) 😉

 28. LAUR says:

  HAI CĂ ZIC ȘI EU CEVA … N-AM MAI FOST PE NET DE VREO CÂTEVA ZILE ȘI VĂD CĂ ACESTE JOCURI DE CUVINTE S-AU TRANSFORMAT ÎN CÂMP DE BĂTĂLIE ! TIMPUL LE VA REZOLVA PE TOATE (INCLUSIV CRIPTOGRAMELE … NU RĂMÂN VIRGINE !!!! ) BRAVO SUNFLOWER !

 29. Dr.A says:

  @Laur
  Vrei sa ne zici ceva sau ai pus timpul si pe sunflower in aceeasi fraza din lipsa de …

Leave a Reply

Your email address will not be published.