Servicii secrete: cum se risipesc banii din taxe si impozite

SVR, succesorul KGB, a cheltuit cu fiecare din cei 10 spioni recent arestati cateva milioane bune de dolari pe parcursul a 10 ani in care nu au obtinut la schimb mai nimic.

FBI a cheltuit si el cateva sute de milioane de dolari cu supravegerea celor 10 “spioni rusi” pe parcursul mai multor ani.

Nici americanii nici rusii nu au reusit sa faca altceva decat sa-si dea de lucru unii altora pe cheltuiala contribuabililor din cele doua tari.

E de remarcat in Romania faptul ca numarul angajatilor in cele 7 servici secrete (SRI, SIE, SPP, STS, DIA .. )  a crescut mult peste numarul celor angajati inainte de 1989 fiind in prezent de 4-5 ori mai mare decat media europeana (raportat la nr de locuitori) conform unor surse media. De remarcat cresterea continua si substantiala a bugetelor dedicate acestor institutii de la preluarea mandatului prezidential  de catre un fost ofiter de securitate. Unele din putinele bugete ce au crescut in 2010.

Te-ai astepta cu atatia agenti secreti, ca romania sa castige contracte internationale importante, sau sa previna cazurile de mare coruptie cu care ne-am obisnuit la semnarea oricarui contract de offset. Cand colo lucrurile stau mai degraba pe dos.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles, ranturi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Servicii secrete: cum se risipesc banii din taxe si impozite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *