Cinemavazut – filme obscure

Nu sunt mare cinefil asa cum nu sunt un mare bautor de bere. 99,9% din filmele e care le-am vazut, la fel ca 99,9% din  berile baute au trecut absolut identic “prin mine”. Probabil de 10% din ele nu a auzit nici un cinefil serios pentru simplul motiv ca cinefilul serios abia are timp sa vizioneze puzderia de filme de la acceptabil in sus. Discutia despre filme obscure e in fapt o discutie despre spatii culturale mai mult sau mai putin permeabile la fenomenul globalizarii. Pentru ca discutia e intre vorbitori de romana, accesul cinefililor, exceptand singularitati de autor, e limitat la filme de limba engleza, filme europene sau rusesti.  Obscure ar fi pentru acesti “cinefili” majoritatea filmelor fie ele japoneze: Ōoku (2010), chinezesti: Jian gui (2002), hindu: Fashion (2008) sau arabe () pentru a da cateve exemple. Sa incercam deci o scurta lista cu filme lansate in 2008 si de care probabil nu ati auzit daca n’ati trait in Japonia:

Inu to watashi no jû no yakusoku (2008), Tôkyô zankoku keisatsu (2008), Tsuribaka Nisshi 19 (2008), Kataude mashin gâru (2008)

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in cinemavazut. Bookmark the permalink.

20 Responses to Cinemavazut – filme obscure

  1. Am vazut fix zero de-acolo 😀 MAssive win.

  2. Pingback: Cel mai bun film - centralizator pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

  3. Dr.A says:

    @Mircea Popescu
    pai nu-i timpul pierdut. sunt pe toate gusturile: comedie, drama, sf&gore

  4. Luka D says:

    Jian gui e cunoscut si ca The Eye, cu mortul din lift? Ma rog la asiatici mereu e cate un mort in lift si oglinzi din alea … horror lol
    Tokyo zankoku keisatsu vazut in perioada mea nebuna cu filme asiatice, am ajuns la el dupa ce vazusem Jisatsu sakuru prin niste conexiuni ciudate specifice mie 🙂

    • Luka D says:

      Da stai tu, nu ma impinge 😛
      Si daca tot esti aici si in zona asiatica iti recomand, Samehada otoko to momojiri onna aka Shark Skin Man and Peach Hip Girl. Bun film.

  5. Dr.A says:

    @Luka D
    The Eye e remake-ul hollywood-ian cu Jessica Alba de aceea am precizat titlul original.
    Toate cele 4 filme sunt hit-uri recente de gen si au disponibile subtitrari in engleza (aviz amatorilor). Samehada otoko to momojiri onna e cam vechi da o sa incerc sa-l dibui.

    • Luka D says:

      Nu la remake ma refer ca p-ala nici nu l-am avzut, ci la titlul ce i l-au dat astia in en, ca Jian gui-urile cred ca le-am vazut pe toate, alea asiatice, zic.

      Mah daca nu il dibui da un semn, e un film asiatic atipic, te duce putin cu gandul la stilul lui Tarantino. Chiar ar fi timpul sa mai sap si eu dupa niste filme asiatice.

  6. Pingback: Pe fuga … » Reply …

  7. Dr.A says:

    @Luka D
    Ōoku (2010) e interesant de vazut (cand o sa iasa dvd-ul in aprilie). Am vazut jumatate in avion.

  8. Cristina says:

    Kataude mashin gâru e The Machine Girl? Cu o tipa care avea grija de fratii ei dupa moartea tatalui, sinucidere parca… daca da, l-am vazut, nu mi-a placut 🙂

    Fashion si Tokyo Gore Police la fel, nu sunt genul meu..

  9. Pingback: Zece | Cristina Stanciu

  10. Dr.A says:

    @Cristina
    Nu-i tocmai asta povestea in Kataude mashin gâru.

  11. Cristina says:

    S-ar putea sa-l incurc, dar nu cred.. unul din frati avea datorii la un tip de la scoala parca, ea e rapita de un clan ninja, ramane fara un brat, scapa..i se contruieste un brat mecanic, apoi razbunare etc..

    Daca nu e asta il caut si eu ca acum sunt curioasa..

  12. Dr.A says:

    apoi e probabil sa fi ramas cu amintiri diferite din el.
    Daca nu ma inseala memoria, ea isi razbuna fratele omorat in bataie intr-o prima faza dupa care se razbuna pentru bratul taiat ca represalii la razbunarea ei.

  13. Florin says:

    Recomandabil:
    1 – Jisatsu Kurabu (Clubul de sinucidere) – splatter horror, gore, tot tacamul, etc 😉 – cu adevarat obscur si fara prea mare succes.
    2 – Daremo Shiranai (Nestiuti de nimeni)- nu el prea obsur, a avut ceva succes dar s-a rasuflat prea repede).

    Din retzeta doctorului n-am vazut niciunul… inca…

  14. Dr.A says:

    Punctul slab la cinematografia japoneza e ca nu-i prea bine reprezentata pe site-urile de torente. 🙂 Pe de alta parte DVD-urile japoneze sunt zona 1 ca si cele romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *