Cinemavazut – filme obscure

Nu sunt mare cinefil asa cum nu sunt un mare bautor de bere. 99,9% din filmele e care le-am vazut, la fel ca 99,9% din  berile baute au trecut absolut identic “prin mine”. Probabil de 10% din ele nu a auzit nici un cinefil serios pentru simplul motiv ca cinefilul serios abia are timp sa vizioneze puzderia de filme de la acceptabil in sus. Discutia despre filme obscure e in fapt o discutie despre spatii culturale mai mult sau mai putin permeabile la fenomenul globalizarii. Pentru ca discutia e intre vorbitori de romana, accesul cinefililor, exceptand singularitati de autor, e limitat la filme de limba engleza, filme europene sau rusesti.  Obscure ar fi pentru acesti “cinefili” majoritatea filmelor fie ele japoneze: Ōoku (2010), chinezesti: Jian gui (2002), hindu: Fashion (2008) sau arabe () pentru a da cateve exemple. Sa incercam deci o scurta lista cu filme lansate in 2008 si de care probabil nu ati auzit daca n’ati trait in Japonia:

Inu to watashi no jû no yakusoku (2008), Tôkyô zankoku keisatsu (2008), Tsuribaka Nisshi 19 (2008), Kataude mashin gâru (2008)

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in cinemavazut. Bookmark the permalink.

20 Responses to Cinemavazut – filme obscure

  1. Pingback: Cel mai bun film - centralizator pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.

  2. Pingback: Pe fuga … » Reply …

  3. Pingback: Zece | Cristina Stanciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *