4 ore la Paris

Ieri am votat la Paris. Am asteptat 4 ore la rand asemeni altor cateva mii de romani (doar la Paris). Cateva sute nu au avut rabdare (sau umbrela). Nu exista nici o scuza pentru aceasta situatie. Exista insa responsabili.

Reproduc in continuare mesajele primite de la MAE ieri si azi pe twitter:

MAERomania @ro_xygen Parisul este un loc unde sunt cetateni care asteapta sa voteze, in afara sectiei.

MAERomania @ro_xygen Asa cum am informat, completarea declaratiilor pe proprie raspundere si a tabelelor, prelungeste procesul de votare.

MAERomania @ro_xygen Parisul a fost una din sectiile cu cea mai ridicata prezenta. Procesul de votare a fost prelungit de completarea declaratiilor.

MAERomania @ro_xygen Toate sectiile de votare din strainatate au primit cate 5 stampile

MAERomania @ro_xygen MAE a asigurat doar distributia stampilelor. MAI a comandat stampilele, stabilind si nr acestora aferent fiecarei sectii.

Completarea formularelor a intarziat procesul doar pana cand s-au decis sa le distribuie din timp alegatorilor care asteptau. In final punctul in care procesul se bloca era la cele numai 5 stampile. Degeaba existau 8 cabine de vot ca nu aveai cu ce stampila.
Decizia de a face doar 5 stampile pe sectie a apartinut MAI. Faptul ca un fost vames (Vasile Blaga) conduce Ministerul de Interne explica oricui a trecut granitele romanesti si proasta organizare si cozile de la sectiile de votare.
Ce putea face ambasada ? Ar fi trebuit sa orgaizeze doua sectii in loc de una. Ar fi primit 5 stampile in plus.
Aparent au cerut 16 stampile si au primit doar 5.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

5 Responses to 4 ore la Paris

  1. fanitza says:

    "Nu exista nici o scuza pentru aceasta situatie." dar cum nu, amu nu stiu cat de corect o sa scriu, dar, you have been warned on my blog! 🙂

  2. E un vis, ma, fata de ce-o fost. Este aer, se poate comenta, Google poate chiar sa te si citeasca, progres, ca de la bicicleta la masina.

    Sa-ti traiasca.

  3. ivory says:

    Tu ai avut umbrela? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *