De ce a trecut Blaga si de ce NU

Mihai Voicu, ministru in relatia cu parlamentul in guvernul Tariceanu, explica la ora audierii ministrilor din gubernul Croitoru balanta politica din comisii. In ce priveste comisia care il audia pe Blaga, situatia era/este:

Vasile Blaga – audiat de Comisia pentru administratie si Comisia pentru industrii (Camera Deputatilor) si Comisia pentru administratie si Comisia economica si de industrii (Senat) – Structura politica a acestora fiind PDL 33, PSD 25, PNL 15, UDMR 6, minoritati 2

Fata de alte comisii unde raportul de forte este mult mai apropiat de echilibrul parlamentar, aici PDL este reprezentat in mod disproportionat (cum Internele erau la PSD probabil au primit la PDL comisiile).  Nu a fost pentru mine o surpriza, ca blaga a reusit sa treaca in asa conditii propice (omul are un imprumut personal de jumate de milion de euro la Verestoy).

Situatia este foarte diferita  in plen unde PDL cu cei 172 de parlamentari este departe de majoritatea de 299 care il doreste pe Iohanis Prim Ministru. Din acest motiv, Blaga nu va trece chiar daca ar fi propus de Basescu.

Parerea mea e ca nu va fi nici macar propus. Blaga e un looser, a pierdut Bucurestiul, si nu intra in fisa postului.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *