Draga Traiane

Sunt eu, fostul tau alegator. in 2004, te-am votat cu speranta ca voi trai mai bine, intr-o tara normala si linistita. Te-am votat cu speranta ca vei starpi coruptia, ca nu ne vor mai conduce baronii si clientela abonata la banul public, ci oameni competenti si integri. Te-am votat cu speranta ca vei fi un presedinte care-si respecta cuvantul dat. Am sperat ca vei fi un presedinte pentru mine, nu pentru tine.
Din pacate, m-ai dezamagit. Ai fost un presedinte numai pentru tine, pentru partidul tau si pentru clanul tau. Ai provocat scandal dupa scandal, incercand sa-mi distragi atentia de la ceea ce vreau eu, ca sa ma gandesc numai la ceea ce vrei tu. Ai promis ceva si ti-ai luat cuvantul inapoi de zeci de ori, incercand sa ma prostesti in fata. Ai pus in functii si in demnitati publice oamenii tai, care s-au dovedit a fi niste incompetenti cu o singura calitate: slugarnicia fata de tine! Poate ca tu stii mai bine ce calitati personale o avea doamna Udrea, dar eu am vazut doar nesimtire, incultura si clientelism politic. La fel, si la prietena dumneai si a ta, doamna Ridzi…
Apropo, nepoata mea, care acum cinci ani era in clasa a IV-a, se apropie acum de varsta majoratului. Ce zici, crezi ca are vreo sansa sa ajunga europarlamentar, ca EBA aia mica, a ta?!
Da, intr-adevar, patru ani am trait mai bine. Am simtit ca muncesc pentru mine, ca am un salariu mai bun si un venit mai mare. Chiar si maica-mi i-a crescut pensia de trei ori, fata de cat avea pe vremea lui Nastase. Dar asta nu e meritul tau! Tu chiar n-ai facut nimic. Ba nu, de fapt ai facut. Ai purtat un razboi politic permanent, bazat pe minciuna, manipulare si dorinta de distrugere. in utimul an, traiesc muuult mai rau. Firma la care lucrez e sufocata cu taxe si impozite, o jumatate din oameni au fost deja dati afara. Mie, deocamdata, mi-au redus salariul si ma astept ca, oricand, sa devin somer. Iar tu ma pui sa-ti platesc din buzunar (eventual si pe fie-mea, cand s-o angaja) imprumutul la FMI, bani pe care nu stie nimen i cum ii cheltuiti tu si ai tai… Apropo, mi-amintesc cum ziceai acum un an, cand te pupai cu Geoana: „Guvernul PD-L-PSD este guvernul la care am visat”. si, de-atunci, o ducem tot intr-o criza! O criza economica, politica si morala.
Draga Traiane,
in schimbul votului meu, ti-am cerut sa fii un adevarat sef de Stat, iar tu te-ai comportat ca un sef de trib, obsedat de putere. Esti un om meschin si rau, caruia nu-i pasa decat de sine insusi si care ar face orice ca sa ramana in fruntea bucatelor. in cinci ani de mandat, ai avut o singura realizare: nesimtirea la putere in Romania!
Eu, unul, m-am saturat si n-am de gand sa stau cu mainile-n san. stiu ca ai vrea sa ma tii acasa in ziua alegerilor. stiu ca, in ziua aia, ai vrea sa iasa din casa doar baietii tai (eventual si ai lui Geoana), adusi la urne cu autobuzul sau cu hartia de o suta. stiu ca ai vrea sa intri in turul II cu prietenul tau, Geoana, un om slab si santajabil, care a jucat mereu dupa cum i-ai cantat tu. stiu ca vrei sa furi alegerile, profitand de indiferenta mea si a celor ca mine. Dar te asigur ca pariezi gresit de data asta!
Te asigur ca, duminica, 22 noiembrie, voi iesi din casa. si ii voi lua si pe ai mei!
Voi vota un Presedinte care ne uneste, nu ne dezbina.
Voi vota un Presedinte competent, integru si nesantajabil.
Voi vota un Presedinte care-si respecta cuvantul dat.
Voi merge la urne si voi vota un om de bun-simt, pentru ca, impreuna sa scoatem Romania din criza.
Voi vota ANTONESCU PRESEDINTE!.
Semnat,
Un cetatean de bun-simt al Romaniei
P.S.: De ANTONESCU ti-e cel mai frica in turul II, nu, Traiane?! (nu astept raspuns scris, poti sa-mi dai replica la televizor, ca oricum apari fara contracandidat, de frica sa nu te ia ANTONESCU la intrebari…).

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Politica pe înțeles. Bookmark the permalink.

12 Responses to Draga Traiane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *