Patriciu a inceput sa scrie la Adevarul

Dinu Patriciu, proprietarul trustului Adevarul a inceput de azi sa scrie editoriale la gazeta proprie. Pe langa propunerea interesanta de a reduce numarul vatafilor de stat cu 80%, omul ne impartaseste spre final, pe post de concluzie, o revelatie:

Criza stă să înceapă. Trebuie eliberate resursele pentru a finanţa creşterea şi nu, Doamne fereşte, pentru a încerca să micşorezi deficitul bugetar.

Ca orice om care considera criza ca fiind inceputa la sfarsitul lui 2007/ inceputul lui 2008, ma mir de asa o afirmatie: “criza sta sa inceapa”. Stilistic “sta sa inceapa” e ca si “sta sa plece”, o expresie intraductibila tipic romaneasca. Din punct de vedere al realitatii, afimatia e retardata(intarziata vreau sa zic) bine.
Carevasazica, din textul domnului Patriciu intuim ca asemeni trenului care asteapta doar semnalul impiegatului de miscare pentru a parasi statia, criza asta a noastra asteapta doar planul de masuri al guvernului Boc-Basescu (si bugetul de stat pe 2009) pentru a se manifesta in toata grandoarea.
Om trai (macar pana saptamana viitoare) si om vedea ..
PS. Omul pune in practica la propria publicatie sfaturile pe care le da guvernului legat de reducrile de personal si asta e bine. La cat se zvonea ca urcasera salariile ziaristilor la Adevarul cred ca un editorialist de platit in minus nu e doar un gest demonstrativ. Cu banii economisiti ar putea face o oferta de preluare la RRC, ca tot se plang actionarii minoritari… si acum chiar nu costa mult!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in economie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Patriciu a inceput sa scrie la Adevarul

  1. Micea Popescu says:

    Eu sincer sunt de acord cu omul. Criza sta sa inceapa, in sensul ca daca numim ce-o fost pana acum criza, n-om avea cuvinte pentru ce incepe asa din primavara.

    Ce sa-i zicem, criza sta sa se termine, foametea sta sa inceapa ?

  2. Adrian Mihalcioiu says:

    Nu pretinde nimeni ca ce e mai rau a trecut. Eu as asemana criza cu un cancer. Daca recunosti simtomele doar cand esti aproape de metastaza, sansele sa te cureti sunt foarte mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *