Adcapcher fail

O seama de blogeri, in general jurnaliști, s-au apucat sa-si puna Adcapcher la comentarii pe blog.  O seama de oameni au decis sa nu-i mai comenteze. Intre motivele care au stimulat prima “seama” se numără pe un loc fruntaș foamea de bani. Sigur ca foamea asta de bani nu-i musai o foame intamplatoare si de origine naturala. Ea vine din faptul ca au pus “eticheta de afacere” pe o chestie care nu are încă un adevarat model de afacere în spate ci mai degrabă un potențial nedefinit. Ca sa dau un exemplu 1.000.000 de oameni abonați ai unui ziar nu-i tot una cu 1.000.000 de oameni înghesuiți zilnic în metrou pentru o firma care încearcă sa capitalizeze treaba. Motiv pentru care cei cu milionul de înghesuiți vor încerca în disperare orice, de la șosete la sarin. In cazul nostru încearcă AdCapcher.

Sigur ca și Google folosește cu oarecare succes ceva similar în proiectul de scanare a cărților. Doar ca e folosit altfel. Sa ceri A când oferi în schimb B e un bun obicei cu care fiecare suntem obișnuiți. In schimb sa ceri și A (si pe ascuns si C) când ți se oferă B e un gest ce nu se încadrează la bune moravuri sociale.

In loc sa restricționeze/condiționeze  cu AdCapcher accesul la conținut pentru cititori ei își exploatează comentatorii, cei care deja voluntar aduc plus-valoarea  textului. Logica lor e cu atât mai insultătoare cu cât dau impresia ca pentru ei un comentariu e un privilegiu pe care ți-l acorda ție prăpăditului de comentator.

Nu exclud ca la ziarele politice  exista o categorie însemnată:  postacii de partid. Ei nu aduc nici plus-valoare textului dar nici nu reprezinta o piață de reclama. Un model croit pe măsura lor e inutil.

In ce privește reducerea spam-ului, asa cum se vede si din exemplul de mai jos, metoda e ineficienta.

Chinezu haded Adcapcher @ Interviu Pintica

Adcapcher @ Chinezu - Interviu Pintica #haded

in ce priveste seama de oameni care au decis sa nu-i mai comenteze, Noi sa trăim bine!.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie. Bookmark the permalink.

5 Responses to Adcapcher fail

 1. De cand chinezu s-o luminat si-o renuntat la magaria aia nu cred ca mai exista cineva relevant care s-o poarte. Faptul ca-i pusa pe zece sau o suta de bloguri abandonate si cvasi-abandonate chiar nu mai conteaza.

  RIP, zic.

  • Dr.A says:

   @Mircea_Popescu
   “De cand chinezu s-o luminat si-o renuntat la magaria aia nu cred ca mai exista cineva relevant care s-o poarte”

   Chestia e încă în funcțiune pe chinezu.eu si pe voxpublica cel putin. Nu știu despre ce vorbești…..
   Cred ca ți-ai dat ceasul prea mult înainte.

 2. chinezu says:

  iti doresc sa faci de 10 ori mai multi bani decat fac eu cu adcaptcherul
  o sa fii milionar, baaaaaaai, fomistule care sunt!

  • Dr.A says:

   @Chinezu
   Apoi dacă faci reclama unor băieți smecheri(aia cu AdCapcher) mai degraba pe spatele comentatorilor tai (pentru câțiva euro pe luna?) îmi pare ca lipsește o buna bucata de explicație si nu ma refer la “tentativa de raționament“.

   Prietenul il ajuți dacă il înveți sa pescuiască. In cazul nostru dacă ii arați postul asta sau ii explici tu de ce ideea lui nu se pretează la comentarii dar ar putea merge mult mai bine în alta parte (acces conținut).
   Daca e talentat se descurca pe urma si singur.

   Plugin WP Captcha la care sa pui Sport Local-ul în loc de cuvinte ascunse se găsește si gratis. daca nu ti-l face oricine pe 50$ in cateva ore.
   Captcha asta nu te proteaza de spam.
   Captcha nu aduce valoare nici conținutului pe blog nici usabilitatii.

   In ce privește lumea de pe voxpublica acolo imi pare ca li sa vârât treaba pe gat. Cu singulare excepții oricum pe plantația aia nici nu au fost comentarii. Lumea e probabil obișnuită sa nu comenteze la tâmpeniile managementului ca doară de aia e bine plătit sa ducă presa în faliment. Blogul tau fiind personal, iți iei singur deciziile 😀 . Noi restul, le comentam 😀 .

 3. Pingback: Banned IP 4 SPAM · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published.