La Cluj: Restaurantul Tokyo

Sotia mea fiind japoneza si implinindu-se ieri (n.n. pe 27.12) doi ani de la botez (Florina), am sarbatorit evenimentul la Restaurantul Tokyo din Cluj Napoca. Restaurantul cu specific japonez are de o vreme in familie si un sushi bar: “Wasabi” la parterul Iulius Mall si un sistem de livrare la domiciliu.

RANT: Sa spun drept am comandat cu oarecare ingrijorare: o vizita similara acum doi ani intre Craciun si Anul nou la Restaurantul Tokyo s-a soldat cu un profund dezgust fata de supa “grasa” si pestele crud cu aspect/miros insipid.  Sigur ca prospetimea pestelui crud in europa e oarecum diferita de standardele japoneze: De exemplu orice sushi bento in japonia expira in 12~14 h fata de o valabilitate de 5 zile cat are termen de garantie in supermarket-urile din Franta (de exemplu Carrefour).

Doi ani dupa prima vizita, meniul a evoluat pozitiv. Din pacate o lipsa de atentie la detalii inca se observa in serviciu: servetelele erau reci desi iarna se ofera fierbinti. Interiorul e placut. Prezentarea preparatelor e asa cum te astepti (buna).

Sashimi – relativ proaspat. feliile de thon care fusesera pe margine erau cam “oxidate” dar per total digerabil cu wasabi din belsug. Probabil ar trebui tinut in vitrina frigorifica pe ghiata si nu in tavite de plastic.

Sushi – bun. Din pacate, in continuare putin variat (tuna, salmon, squid, shrimp)

Miso – variana Osaka (alba) pe care o servesc e buna dar daca se numesc Tokyo :p poate ar trebui sa aiba si Tokyo Miso (rosie).

Tempura – in principiu una din preferatele mele in orice meniu. Nu si aici! In loc de legume bucati au folosit legume razalite. Prea mult ulei: probabil nu le-au pus pe folia absorbanta dupa prajire sau le-au tinut prea mult in ulei neincins.

Ceai verde: mediu. Alte variante din meniu (jasmine) lipseau in acea zi.

Desert: inghetata europeana. Neinspirati sa spunem. Inghetata traditionala japoneza (shaved ice) e o alternativa mult mai potrivita.

Si cateva poze:

Restaurantul are si un sistem de fidelitate (5% discount) pe care insa personalul nu se inghesuie sa-l prezinte clientilor :D.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in culinare and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to La Cluj: Restaurantul Tokyo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *