Bloguri, valori, interese

Blogul e ca si uitatul dimineata in oglinda. Te ajuta sa te recunosti in privirea celuilalt. Din punct de vedere social bloggingul nu e cu nimic mai narcisist decat serata de lectura in cenaclurile literare de acum 20 de ani unde cei ce se aseamana se adunau si atractia contrarilor starnea intamplator focul unor pasiuni nebanuite; asezonate din belsug cu conveniente si politeturi de domnisoare batrane.

Valori avem asa cum au si africanii diamante: ingropate adanc intr-un sol neprietenos, ele se scot la suprafata: intamplator, artizanal sau industrial. Cand zic intamplator, nu inseamna ca nu ies trudit. Doar ca nu stie nimeni nici ceasul nici locul in care se fac vazute trecatorului. Productia artizanala are meritul ca atunci cand se intalnesc efortul individual si norocul dau unele din cele mai frumoase nestemate. Incosnvenientul e “cand”. Sigur ca la o natie de truditori, aventurieri si mestesugari, “artizanatul” singur poate acoperii linistit piepturile frematande si capetele incoronate. Din traitori, activisti si meste-sucari inca nu a testat nimeni ce se poate asigura. Poate ne lamuresc Speranta si Luminita ? In ce priveste metoda industriala, daca ai suficiente scule (pot fi si de import), organizare si efort scoti garantat diamante de valoare medie in productie constanta: cele mici se pierd, cele mari se sfarma in malaxor. Care e o problema de studiat si evaluat, dar e o grija care daca nu le tulbura somnul celor de la De Beers, poate ca si noi putem dormi linistiti. Poate aprecia fiecare ce metoda e de aplicat si cu ce ne intalnim in blegosfera romaneasca.

Revenind la concret: Cum se extrag, pe scurt, valorile in Romania? Pai asa cum erau exsustrase mumiile faraonilor acum un veac si ceva in Egipt; si cam in acelasi scop.

Si daca am vorbit de scop, am ajuns si la interese. Ai avea banuiala ca fiind el pe moment un Monopoly pe scoici, interesul este mai degraba de a sprijinii, educa si populariza bloggingul in romania. Doar ca nu e chiar asa. In punct ro, o seama de jucatori cu gramezi mari de scoici la dispozitie, incearca sa temporizeze jocul. Sunt sanse mici sa-si schimbe scoicile vreodata in bani, dar cum ziceam si mai sus: Speranta si Luminita e “mama ranitilor”. Pentru o vreme ..

2010 si La Multi Ani!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Bloguri, valori, interese

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

  2. Pingback: Noutati SEO | Dr.A's Canapé

  3. Pingback: WTF@FTW · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *