Politicienii si netul

E la moda sa-ti faci blog atunci cand esti politician asa ca de doi ani le-au inflorit politicienilor blogurile ca ciupercile dupa ploaie. Ca sa nu fiu inteles gresit, pentru politicieni ploua odata la 4 ani cam cu doua trei luni inainte de alegeri. Si cade roua atunci cand schimba partidul sau vor o functie in el (la un congres de exemplu). In rest politicienii nostrii traiesc in societate ca pestele pe uscat. Si cand zic societate includ IRL si online-ul deopotriva ca tot se numeste mai nou societatea informationala. Ca dovada e suficient sa observam cum s-au vestejit dupa campanie si conturile lor de twitter si blogurile lor, si paginile de hi5 si de facebook si spamurile trimise alegatorilor. Pentru ca da, e spam sa-mi trimiti 30 de mailuri pe luna odata la 4 ani. Sa ne intelegem, nu toti politicienii au scuza dublu penibila de a fi afoni tehnologic si stramti la buzunar deopotriva. Majoritatea se gasesc (asa cum se gaseste si d-na europarlamentar Adina Valean) cu peste 10 ani de experienta in folosirea calculatorului si leafa ce include cheltuieli de reprezentare.

PS. Imi atrage cineva atentia ca nu am dat si un exemplu de asa nu.  Il dau. ASA NU se aproba comentariile: o data pe luna pe blogul lui Adina.  Daca aveti si voi exemple, va invit sa le lasati in comentarii. O saptamana pasionanta sa aveti 😀 !

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Agora and tagged . Bookmark the permalink.

9 Responses to Politicienii si netul

  1. Eu l-am felicitat pe domnul Geoana, pentru care am un respect imens, cu ocazia castigarii in stilul dumnealui propriu a alegerilor interne din PSD.

    Nu mi-a raspuns insa, dar ma tem ca odata cu victoria, serviciile violete sa nu-i fi furat si mesajul meu.

    Ce ma sfatuiti ?

  2. PS. Eu sincer sper ca nu folosesti indecsii de limba engleza pentru F-K-ul ala.

  3. Dr.A says:

    @Mircea Popescu
    Flacara violeta precum se stie are duble efecte bactericide. Sinergia intre aura flacarii violete ce distruge membrana externa (adica aparentele) si agentii radicali invizibili ce o acompaniaza si care ataca in substanta (esentele adica). Mesajul dumneavostra fiind el asa precum cunoastem de natura duala, are mari sanse sa fi fost atacat si in fond si pe forma de indata ce a ajuns in aproprierea flacarii violete.
    Pe viitor va recomandam de preferinta sa postati in copie mesajele dumneavostra pe servere aflate la distanta suficienta.

    F-K?

  4. Bine mei! Deci aia de limba engleza se bazeaza pe decade de masuratori empirice, care-au papat milioane de ore si inca milioane de dolari. De ce sa-l fac io gratis, asa, la duma, pe internet ? Sa vina ministeru’&societatea civila cu banu’, zic.

    Pana atunci se descurca fara.

    • Dr.A says:

      Apoi milioanele de ore au fost necesare pentru a dovedi relevanta unei asemenea masurari in lipsa dotarilor practice cu numaratoare performante pe 64 de biti. Odata demonstrata teoria pe banii lor, ea trebuieste doar adaptata statistic la realitatile limbii romane. Banui ca exista o statistica in privinta lungimii cuvintelor in limba engleza pe nivele de utilizare. Ar ttrebui sa existe una si in ce priveste limba romana si daca NU: imputernicita academia tehnica sa o produca (cu academia iliterata fiind lamuriti). La nevoie putem solicita in urgenta academia militara si patriarhia. Unii pentru rigoare si unii pentru rabdarea la numarat (matanii).
      Tehnic mie intreprinderea imi pare posibila: sunt 3 constante de identificat, si ca bonus ne trezim si cu un instrument fain de evaluare statistica al textelor pe bloguri.

  5. Dr.A says:

    @Mircea
    Ai tu unii de limba romana? Crezi ca am putea face indecsi plecand de la texte de blog 😀 ? Imi pare o intreprindere mai fezabila decat dictionarul.

  6. Logic asa o operatiune nu se poate desfasura decat statistic. Ce avem a face este sa gasim un esantion statistic relevant de elevi la toate nivelele, 12 clase, 4 ani de facultate, masteranzi si doctoranzi, deci per total 18 bucati. Asta daca facem cu totul abstractie de scoli profesionale, de arte si meserii, academii militare, copii supradotati si cu nevoi speciale, deficienti de auz si asa mai departe.

    Dupa care, avand la dispozitie esantioanele respective, de sute ori mii de copii, inmultit cu 18, si de asemenea avand tehnicienii care sa faca masuratorile, si specialistii care sa le centralizeze, putem repeta chestia asta tot de 2-3 ori la cinci ani o data si cam prin 2030 asa vom avea niste indici statistic utilizabili.

    • Dr.A says:

      Offtopic: cum o reusit comentariul asta al tau sa intre direct in spam ?
      Rezolvat: contine cialis in specialisti 🙂

      Ontopic:
      Cred ca supraestimezi precizia necesara adaptarii unei asemenea functii care nu e si ea decat o aproximare grosiera (precum stii indecsi astia nu fac diferenta intre mitomani si internet). In fapt problema ar putea fi rezolvata plecand de la statistici elementare pe care criptologia le foloseste curent. Si ar putea fi verificata pe manuale scolare pana la nivel de liceu.
      In fapt, fiind doar 3 necunoscute in ecuatie problema ar putea fi c omplet rezolvata cu precizie suficienta cu un esantion reprezentativ de pana la 50 de texte organizate pe cele cinci nivele de educatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *