Yandex

Yandex este cel mai popular motor de cautare in Rusia si probabil cel mai eficient relativ la cautarile in Chyrilic tot asa cum sunt Baidu (in China) si Yahoo JP (in Japonia) cele mai populare si relevante motoare de cautare.

Conform Google  Analytics, dintre vizitatorii acestui blog, in ultimii doi ani doar 6 au fost din Rusia + 2 din ucraina, dintre care 3 m-au gasit folosind google (doar 2 ru).

Analizand cu Awstats traficul pe blog am observat ca Rusia e pe locul doi ca sursa de trafic dupa Romania si mergand mai departe pe filiera ca Yandex e “cel mai infocat cititor” al meu. Ca urmare de vreo saptamana o seama de adrese ale spiderilor Yandex sunt blocate direct in htaccess.  Pe RIPE se gaseste lista completa a IP-urilor Yandex pentru cei care vor sa-si reduca traficul irelevant pe server.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in tehnologie and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Yandex

 1. cipslim says:

  Asa este , Si eu am scris despre asta 😀
  nu inteleg prea bine dar de ce sa fie rusii irelevanti?
  Sau sunt doar boti care te “citesc”

  • Nu sunt irelevanti rusii. Dar daca Awstats iti spune ca te viziteaza 6000 din RU pe luna care vizualizeaza fix 6000 de pagini si fac 6000 de hit-uri in timp ce analytics iti spune ca de fapt nu-i aproape nici unul in 3 ani , iar cand te uiti dupa ip-uri vezi ca duc la yandex … faci legatura si tragi concluzia.
   In fapt awstats nu-i facut sa detecteze (functie de setarile instalate pe server) cum trebuie botzii in setarile standard.

 2. Ionut says:

  Legat de cum arata Yandex … doar mie mi se pare incarcat? Zici ca-i un bazar din Turcia!

 3. chestia misto la el e ca atunci cand nu gaseste reszultate iti da linkuri la google, bing, yahoo etc sa cauti si acolo: “Old school style”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.