Dupa discutiile despre preferinte si reputatia liceelor si in continuarea discutiei despre specializarile care nu conduc nicaieri, am selectionat pentru discutia asta primele 5 specializari in liceele din Romania si am calculat contributia lor la distributia ratei de promovare. Asa cum ne asteptam, liceele profesionale ce pregatesc acum “tehnicieni in ..” au o contributie semnificativa prin numarul de discipline fara rezultat.
Au ramas in afara liceele de arte, sport, pedagogice si de teologie din cauza numarului mic.
Desi la admitere cu cele mai mari medii se intra la Matematica-Informatica se pare ca filologia asigura cel mai bine trecerea BAC-ului.
Pingback: Ce ne spune rata de promovare la bacalaureat | Dr.A's Canapé
Pingback: Cele mai bune specializari Matematica-Informatica | Dr.A's Canapé
Intrebare: cum ai facut normalizarea? Cred ca ar avea un sens mai mare o normalizare pe specializare si prezentarea datelor ca bare alaturate (nu insumate)! Atunci s-ar vedea mai bine procentual pe fiecare specializare si diferentele dintre ele.
@Lucian Ancu
Au fost 6849 specializari (considerand cate una pentru fiecare liceu). Am grupat aceleasi specializari de la toate licee si am facut histograma pe rata probabilitatii pentru fiecare. Barele reprezinta procentual din cele 6890 cate au avut promovabilitatea respectiva cu contributia fiecareia din cele 5 specializari in culori.
Poate ar trebui normalizate cu numarul de elevi pe care specialitatea le-a adus la bac dar cum nu-s expert in statistica nu stiu ce functie excel/calc sa folosesc pentru a combina frecuency cu o amplitudine pentru fiecare punct. Sa o fac de mana mi-e lene.
Corespondenta intre numarul de specializari si nr de elevi se vede aici: http://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2011/ce-ne-spune-rata-de-promovare-la-bacalaureat.html
Pingback: Ce s-a aflat din datele de la Bac (vedere de ansamblu) in Cuvintele Dianei
Pingback: Influenta promotiilor anterioare asupra rezultatelor la Bacalaureat in 2011 | | Dr.A's CanapéDr.A's Canapé