Scobitoarea III

Acum doua săptămâni deschideam cu Scobitoarea I o serie tematica cu data fixa marția și ora fixa 13 în care mi-am propus sa va port în jurul lumii în căutarea frumosului gastronomic. Revenim azi la EM restaurantul din Shiodome, Tokyo pentru doua imagini zic eu relevante. Cea dintâi vrea parca sa ne demonstreze cu tot dinadinsul ca până și banalul pui pane, atunci când e bine încadrat poate face deliciul privirii. Servit pe o bucata de hârtie pentru a garanta clientului lipsa grăsimilor cu care ne obișnuiesc fast food-urile, fiecare bucățică este acompaniata de propriul ardeiaș și feliuța de lămâie. Pentru a ne îndepărtă și mai mult de ideea de “grămadă” și a sparge tiparele acest pui pane vine servit pe o “șipcă”.

Pui pane cu ardeiaș și lămâie

Pui pane cu ardeiaș și lămâie @ EN, Shiodome, Tokyo

Va spuneam ca restaurantul EM se afla la etajul 42. Fotografia a doua surprinde esențial și simplitatea și sublimul tipic EM: meniul în coperți de bambus, masa din lemn masiv, balustrada din pietre de râu și la câțiva centimetrii de tine, dincolo de fereastra, cerul (brăzdat fiind noi la Tokyo de alți zgârie nori).

Ambianta nocturna @ EN, Shiodome, Tokyo

La fereastra @ EN, Shiodome, Tokyo

Pana săptămâna viitoare când urmează sa călătorim cu papilele gustative la Cluj Napoca pentru o cina tradițională, va urez:

Pofta Mare!

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in Fotografii, culinare. Bookmark the permalink.

24 Responses to Scobitoarea III

  1. Mari says:

    Arată delicios!

    Aia pare a fi lime. Mă întreb cum au scos grăsimea din puiul pane? Și ardeiașul acela cu ce e uns?

    P.S. Ora 13 la dumneata. La noi în Ro e +1 🙂

    • Dr.A says:

      In mare e așezat în bucătărie pe o hârtie speciala care absoarbe grăsimea.
      S-ar putea sa fi fost lime. Din păcate nu-i știu denumirea romanesca 😀 .
      Ardeiașul nu-i din ala iute. Cred ca e copt cumva pentru ca e oarecum moale dar fără sa-și piardă culoarea.

      PS: în chestiuni culinare, Parisul da ora exacta.

  2. kokofifi says:

    cred ca se numeste limeta.

  3. Mihai says:

    unde vei lua traditionala cina in cluj napoca?

  4. Mari says:

    kokofifi știe!

    Hârtie deci, mă gândeam că fac ceva vrăji. Eu am încercat să scot grăsimea folosind prosoape de bucatărie dar nu am avut reușite notabile, cu toate că aproape le-am făcut masaj thailandez 🙂

    Ardeiaș copt și atât? Sau condimentat cu ceva?

  5. zamo.ca says:

    limeta? nush cat e de-adevarat, dar cred c-adopt denumirea..

    cat despre blogul meu, daca mai vezi vreodata “file not found” fa-i rogu-te un screencap si trimite-mi-l, ca eu n-am vazut niciodata asta. merci!

  6. Dr.A says:

    @kokofifi
    limeta sa-i ramana numele.
    @Mihai
    Marti de la ora 13 trecute fix te invit sa descoperi 😀 . Ora (culinara a) Parisului bineînțeles.
    @Mari
    chestia în care e copt e un fel de faina speciala.
    In ce priveste uleiul, noi folosim hartie normala de bucatarie. Este ceva hartie speciala care absoarbe bine si nu se lipeste. Nu se face masaj tailandez la pui. Doar la cocos.

    ardeiaș fript.

    @zamo.ca
    chiar de dimineata cand vazui articolul cu mazda. totul era afisat bine exceptie in casuta de scrie comentariul tau aici era afisat page not found. am facut si screencap da n-am avut atunci vreme sa-l salvez si trimit. In principiu vroiam sa-ti zic ca mircea fiind egocentric are dificultati cu intelegerea legilor atunci cand nu-s pe masura orgoliului domniei sale 😀 .

  7. zamo.ca says:

    Da, am remarcat. Dar aceste neintelegeri si inversunarea cu care le apara sunt ceea ce dau blogului lui savoare, zest. Intr-un cuvant, limeta 😀

    • Dr.A says:

      @zamo.ca
      Pe mine înverșunarea aiurea ma plictisește. O discuție in care argumentele aduse nu răspund chestiunilor ridicate e un dialog al surzilor WWF style. Sunt însă de acord cu tine ca o apărare a la Termopile poate fi interesanta.
      @Mari
      Sa-ți fie de bine!

      • zamo.ca says:

        Si totusi, plictisiti-neplictisiti, continuam sa intram in dialoguri ale surzilor. Poate si fiindca nu avem timp sa intram intr-unul real: e mult mai simplu si mai putin daunator reputatiei / respectului de sine sa abandonezi un surd decat unul care raspunde la obekt. Sau nu cumva nu prea exista dialog propriu-zis in blogo.ro-oaie?

  8. Mari says:

    Bata-l vina de cocos, știam eu că am omis un ”ingredient” 😀

    Săr’mâna pentru masă.

  9. Dr.A says:

    @zamo.ca
    Eu, cu Mircea, am “facut” petreceri de Mos gerila prin anii 80 si oarece politica prin anii 2000. Ne-am reintalnit online atunci cu super-campania lui de comentarii. Din punctul asta de vedere, motivele pentru care “dialogam” tu si eu cu Mircea s-ar putea sa fie diferite.

    In ce priveste dialogul, eu sunt de parere(bazat pe fapte si intamplari reale) ca orice dialog necesita dincolo de un anume nivel de inteligenta si cunostinte despre subiect, si o anume abilitate de comunicare si interactiune sociala. Majoritatea celor care au trait intreaga lor viata in romania sau intre romani (pentru cei din afara), nu o au din motive ce tin de educatie si mediu. In principal pentru ca n-ai unde sa inveti arta dialogului sau ocazii sa o practici.

  10. zamo.ca says:

    ce spui tu e trist.. dar adevarat.

  11. MILF says:

    surzilor, read my lips: cand e vorba de dialog, io-s cea mai tare! :))

  12. Dr.A says:

    @Milf
    De gura sau de ureche ?

  13. zamo.ca says:

    tare sau mare?

  14. MILF says:

    ce ziceti ma? n-aud! insist totusi: io-s zeita dialogului

  15. zamo.ca says:

    se prea-poate. dar eu unul am ramas la connex 😛

  16. MILF says:

    acelasi lucru draga, acelasi lucru. ori credeai ca-s concurenti?

  17. Dr.A says:

    @Milf
    Scobitoarea se poate, în cazuri excepționale, folosi și pentru a te scobii intre urechi 😉

  18. Mari says:

    Abia aștept scobitoarea à la Kolosvar.

  19. Pingback: Scobitoarea IV · Dr.A's Canapé

  20. Pingback: Koichi Toyama · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published.