Bețișorul subțire și ascuțit la unul dintre capete, ce servește la scoaterea rămășițelor de alimente dintre dinți l-am întâlnit pe toate cele patru continente pe care pașii m-au purtat în ultimii 10 ani. Voi lansa azi o serie săptămânală pe teme culinare (I vine de la postul numărul I) ce își propune sa apară săptămânal marția de la ora 13.
E clar ca după atâta amar de vreme nu cu o scobitoare obișnuită voi reuși eu sa extrag din amintire bunătățile cu care m-am delectat prin lume ci cu una magică din lemn de alun fermecat cum au vrăjitorii ce sapă după apă în pustie. Scobitoarea asta fermecata a mea reușește sa redea ochiului voluptatea aromelor și culorilor în deplinătatea cu care m-am înfruptat și eu întocmai, atunci când erați voi și tineri și liberi ca pasarea cerului în bătaia puștii.
Dar vorba lunga sărăcia omului, zice înțeleptul când e de pus burta la cale. Sa ne bucuram deci de prima scobitoare:

somon și sazae @ EN, Shiodome, Tokyo
Restaurantul EN (和食 えん), situat la etajul 42 al Shiodome City Center(汐留店), aproximativ 200 de metri deasupra nivelului solului, oferă (complementar meniului, bien entendu) ziua o minunata panorama a Rainbow Bridge şi Odaiba iar seara va aduce priveliștea minunata a iluminației nocturne în Tokyo datorita pereților exteriori construiți din sticla. Decorarea interiorului este realizata într-o arhitectura inspirata de Palatul Katsura de la Kyoto. Ape curgătoare, salon de ceai sunt doua elemente ce va pot inspira imaginația . Bucătăria este tipic japoneză cu mai mult de 80 de feluri diferite. Unul din aceste feluri îl puteți admira în poza de mai sus.
Pingback: Scobitoarea II · Dr.A's Canapé
Pingback: Scobitoarea III · Dr.A's Canapé
Pingback: Scobitoarea V · Dr.A's Canapé