Scobitoarea I

Bețișorul subțire și ascuțit la unul dintre capete, ce servește la scoaterea rămășițelor de alimente dintre dinți l-am întâlnit pe toate cele patru continente pe care pașii m-au purtat în ultimii 10 ani. Voi lansa azi  o serie săptămânală pe teme culinare (I vine de la postul numărul I) ce își propune sa apară săptămânal marția de la ora 13.

E clar ca după atâta amar de vreme nu cu o scobitoare obișnuită voi reuși eu sa extrag din amintire bunătățile cu care m-am delectat prin lume ci cu una magică din lemn de alun fermecat cum au vrăjitorii ce sapă după apă în pustie. Scobitoarea asta fermecata a mea reușește sa redea ochiului voluptatea aromelor și culorilor în deplinătatea cu care m-am înfruptat și eu întocmai, atunci când erați voi și tineri și liberi ca pasarea cerului în bătaia puștii.

Dar vorba lunga sărăcia omului, zice înțeleptul când e de pus burta la cale. Sa ne bucuram deci de prima scobitoare:

platou de somon și sazae

somon și sazae @ EN, Shiodome, Tokyo

Restaurantul EN (和食 えん), situat la etajul 42 al Shiodome City Center(汐留店), aproximativ 200 de metri deasupra nivelului solului, oferă (complementar meniului, bien entendu) ziua o minunata panorama a Rainbow Bridge şi Odaiba iar seara va aduce priveliștea minunata a iluminației nocturne în Tokyo datorita pereților exteriori construiți din sticla. Decorarea interiorului este realizata într-o arhitectura inspirata de Palatul Katsura de la Kyoto. Ape curgătoare, salon de ceai sunt doua elemente ce va pot inspira imaginația . Bucătăria este tipic japoneză cu mai mult de 80 de feluri diferite. Unul din aceste feluri îl puteți admira în poza de mai sus.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in culinare, Fotografii and tagged . Bookmark the permalink.

23 Responses to Scobitoarea I

  1. Pingback: Scobitoarea II · Dr.A's Canapé

  2. Pingback: Scobitoarea III · Dr.A's Canapé

  3. Pingback: Scobitoarea V · Dr.A's Canapé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *