Unde-i benzina ieftina

Am intrat azi pe portalul administratiei franceze pentru a verifica niste informatii si m-a lovit un anunt :

service-public.fr
service-public.fr

Mno intru pe anunt si vad ca exista un site al guvernului pe care apar preturile la benzina si motorina la orice statie din Franta. Si numa ca exista da benzinarii sunt obligati sa-l tina cu preturile la zi sub penalitate (doara nu degeaba vand accize).

Site-ul respectiv se gaseste la adresa: http://www.prix-carburants.gouv.fr/ si ofera informatii foarte exacte, precise si utile in privinta pretului, localizarii statiei pe o harta si a disponibilitatii carburantilor pe vreme de criza (cum se intampla zilele astea). Ramane de vazut daca frecventarea justifica costurile de implementare si mentenanta pentru guvern si pentru benzinarii. Mie imi pare ca nu-i treaba guvernului sa faca comparatoare de preturi dar in cazul de fata fiind aici vorba de bani publici (benzina = ~80% taxe) unii ar putea avea (in mod justificat) o opinie contrara.

http://www.prix-carburants.gouv.fr/http://www.prix-carburants.gouv.fr/

PS: Aviz internetilor! Dupa cum vedeti, orice eguvernare va trece prin cap s-ar putea sa existe deja bine implementata pe undeva. Documentarea v-ar putea scuti de multe eforturi inutile.

About Dr.A

Scientist, tech enthusiast, husband and father. Romanian expat. Dupa 3 ani in Japonia, o noua pagina se deschide la Paris.
This entry was posted in economie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *